susjedima nije jasno /

Premještanje autobusne stanice na nalog Darija Srne podijelilo građane: 'Ako 40 godina nije nikome smetala, ne znam zašto bi je premještali'

Premještanje jedne autobusne stanice navodno jer je smetala Dariji Srni - toliko je odjeknulo Hrvatskom da smo se uputili istražiti je li uistinu sada stanica i sigurnija za sve putnike

6.9.2017.
19:26
VOYO logo

Prometni znak kao podsjetnik - nova stara, autobusna stanica udaljena je točno 103 metra od ulaza u kuću Darija Srne!

U obiteljskom domu Darija Srne trenutno nema nikog, kao što je i poznato javnosti obitelj ionako većinu vremena provodi u Ukrajini gdje Darijo igra nogomet. Ono što je sporno brojnim stanovnicima ove gradske četvrti jest upravo autobusna stanica ispred Srnine kuce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je sada već kultna autobusna stanica podijelila okolne stanare. 

"On je pisao gradu, upotrijebio svoje pravo, a sad što je grad učinio i kako reagirao to je druga stvar. Pojedinac može upotrijebiti svoja prava", smatra susjeda Olja Knežević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim susjedima nije jasno zašto se na sva njihova pitanja nitko iz gradskih vlasti nije oglasio.

"Ono što mi tražimo i predlažemo jest da dobijemo odgovor na naše pitanje, razlog zašto je stanica premještena i na temelju koji sigurnosnih procjena. Želimo da se vrati na staro mjesto ako je tu bila 40 godina, i nije smetala nikome, ne vidim razlog zašto bi sad odjednom bila premještena", kaže susjed Tomislav Tršen.

Goran Husinec, prometni stručnjak, nije oduševljen nijednim riješenjem. Ispred Srnine kuće glavni je problem buka, na što se nogometaš i žalio.

"Sigurno kad autobus ovdje kreće, ukrcava, iskrcava putnike da radi buku", Goran Husinec, sudski vještak za promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod druge, nove stanice buka ne smeta nikome, ali sa sigurnosne strane, situacija je daleko od idealne.

"Nova autobusna stanica isto nije baš sigurna. Malo je više sigurna, jer je malo veći komad ravnog iza, al je isto prije jednog nepreglednog zavoja, tu nije došlo do nekog pojačanja sigurnosti", dodaje Husinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina utjeha svim akterima ove priče može biti što autobus, za razliku od ostalih zagrebačkih četvrti ide rjeđe - otprilike svakih 30 minuta.  

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo