PREMINUO NA SLUŽBENOM PUTU: / Umro poznati lobist i konzultant Marijan Kostrenčić

Image
Foto: PIXSELL, Žarko Bašić
18.4.2016.
20:20
PIXSELL, Žarko Bašić
VOYO logo

Marijan Kostrenčić rođen je 1959. godine u glavnome gradu Sudana Khartoumu gdje mu je tada otac bio u diplomatskoj službi. U Zagreb se s obitelji vratio početkom školovanja, a u Zagrebu je završio i Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Bogato poslovno iskustvo

Nakon sudskoga staža i rada u Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) od 1985. godine radio je kao pravni savjetnik u Ingri, od 1987. godine bio je član Poslovodnog odbora Ina Tours-a za pravne i kadrovske poslove. Načelnik odjela za strana ulaganja i koncesije pri Ministarstvu inozemnih poslova Republike Hrvatske postao je 1991. godine, a u isto vrijeme obnašao je i dužnost šefa kabineta ministra inozemnih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 1995. do 2000. godine bio je glavni savjetnik predsjednika Lura grupe za pravne i organizacijske poslove, od sredine 1992. godine bio je direktor INTEL d.o.o. u Zagrebu te direktor i partner u LINTEL GmbH u Beču.

Na najodgovornijim funkcijama

Bio je predsjednik nadzornih odbora Večernjega lista d.d., VIP-NET GSM d.o.o. i Generalturista d.d., član nadzornih odbora Tiska d.d., i Klementine d.o.o. te izvjestitelj Komisije za poreze Američke odvjetničke komore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U proteklih dvadesetak godina bio je pročelnik Odsjeka za gospodarstvo Matice hrvatske, počasni član Croatia – EU Business Councila i potpredsjednik Hrvatskoga društva lobista. Njegovo se ime spominjalo i kada je Marijan Hanžeković preuzimao EPH. Posljednjih nekoliko godina bio je stalni kolumnist portala PolitikaPlus i kritičar domaće politike i gospodarstva.

Kostrenčić je umro u nedjelju u Izraelu nakon što je protekloga četvrtak pretrpio moždani udar, objavio je Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo