Preminuo kazališni glumac, lutkar i redatelj Gregurić

Saša Gregurić, kazališni glumac, lutkar, redatelj i ravnatelj Lutkarske scene „Ivana Brlić-Mažuranić“, najvećeg malog lutkarskog kazališta u Hrvatskoj, preminuo je 7.

8.7.2014.
12:31
VOYO logo

Saša Gregurić, rođen u Punitovcima 21. travnja 1930., u Zagrebačkom kazalištu lutaka bio je glumac i ravnatelj, a njegov najveći doprinos hrvatskome glumištu je Lutkarska scena 'Ivana Brlić Mažuranić', čiji je bio osnivač i ravnatelj, navodi se u priopćenju ZKL-a.

Lutkarska scena 'Ivana Brlić Mažuranić' osnovana je 1987. i do danas je izvela čak šezdeset premijera, a godišnje se igra dvjestotinjak izvedbi. Scena je okupljala izuzetne umjetnike, od Borislava Mrkšića, Davora Mladinova i Kosovke Kužat-Spajić do Zlatka Boureka. Tu su djelovali i Jakša Fiamengo, Arsen Dedić, Zvonko Festini, Marija Leko, Karlo Kraus, Vesna Balabanić i Gordana Krebelj, a svoj trag ostavili mnogi, navodi se. Taj lutkarski i dječji teatar sudjelovao je na svim važnim festivalima i smotrama i primio brojna priznanja i nagrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sašu Gregurića, ističe se u priopćenju Zagrebačkog kazališta lutaka, suradnici će pamtiti kao umjetnika izuzetne predanosti i žara, koji je uz svoje kazalište ostao do posljednjega dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo