PREMIJEROV ČOVJEK IZ SJENE OTKRIVA: / 'Jandroković će biti novi predsjednik Sabora. Plenković ima većinu'

Image

Jandroković će biti novi predsjednik Sabora. Plenković ima sada i imat će potporu kad bude potrebno, tvrdi glavni savjetnik premijera Plenkovića.

30.4.2017.
22:28
VOYO logo

Čovjek iz sjene Andreja Plenkovića, njegov glavni savjetnik i predstojnik ureda Davor Božinović za RTL nije prestao hvaliti Andreja Plenkovića.

Prvo je ustvrdio kako je dogovor oko gužvi na granici postignut jer je "Andrej Plenković jedan od najperspektivnijih lidera u Europskoj uniji i njegova riječ se sluša", a zatim je ocijenio kako je nakon protivljenja mostovih ministara "premijer povukao jedini mogući, državnički potez". Jednako je kategoričan bio i kada je pitanje opstanka HDZ-ove Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje ima li Plenković većinu u Saboru kada govorimo o novom šefu Sabora, Božinović je odgovorio:

"Imat će. Ima sada i imat će kada bude potrebno. Evidentno je da aktualni predsjednik Sabora nema potporu većine i bez toga ne može biti predsjednik Sabora. Jandroković će biti novi predsjednik Sabora". Doduše nije htio odgovoriti koliki im je rok za skupljanje potpisa: "Postoje rokovi koji su propisani i Ustavom i poslovnikom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NA IZBORE VEĆ U LIPNJU? /

Pred Plenkovićem su tri velike prepreke, a Petrov još može izaći kao pobjednik

Image
NA IZBORE VEĆ U LIPNJU? /

Pred Plenkovićem su tri velike prepreke, a Petrov još može izaći kao pobjednik

Božinović je komentirao i optužbe Mostovca Hrvoja Runtića.

"Ovo su sulude optužbe koje HDZ odbacuje, kao i druge na računa Zdravka Marića i Martine Dalić", dodajući kako Marić odraditi svoj puni mandat. No, za sada ni riječi o ministrima koji bi trebali zasjesti na upražnjene mostove fotelje. "Nema u ovom trenutku razgovora o tome. Sve ide svojim tijekom." Za kraj je ustvrdio kako Plenković nema nikakve opozicije u stranci: "Nema žuljeva u HDZ-u. Plenković je neprijeporni lider HDZ-a i to pokazuje iz dana u dan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SVE O NOVOJ KRIZI U VLADI ČITAJTE U NAŠEM SPECIJALU

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo