Premijerkin zakon nema osnove, a i već postoji!

23.9.2011.
8:37
VOYO logo

''Toga je zaista dosta!'', glasio je komentar premijerke Jadranke Kosor na optužnice iz Srbije, a ujedno je u četvrtak naglasila da se u Vladi razmišlja o izradi zakona kojim bi se stalo na kraj ''tome što se događa''.

Da se premijerka očito odlučila baciti u borbu s vjetrenjačama pokazuju mišljenja hrvatskih odvjetnika koji su uvjereni da je samo riječ o pokušaju da Kosor smiri hrvatske branitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako odvjetnica Vesna Alaburić smatra da takav zakon nema budućnosti. Naime, prema onome što je čula, tvrdi, za takav zakon nema nikakve pravne osnove.

''Tu izjavu treba gledati s političke strane, a usudila bi se reći i predizborne'', poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Veljko Miljević mišljenja je da premijerka može predložiti takav zakon i da taj zakon može zaživjeti, no samo unutar Hrvatske.

Zakon koji nije po međunarodnim konvencijama

''Onda se može dogoditi da vam netko iz neke druge zemlje kaže da takav jedan zakon nije u skladu s međunarodnim konvencijama i onda taj zakon može pospremiti u džep'', rekao je za portal Politikaplus.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nedavno su iz Srbije stigle optužnice za Vladimira Šeksa, Branimira Glavaša, Tomislava Merčepa i Ivana Vekića te 40 vukovarskih branitelja koje se tereti za kaznena djela ratnog zločina i genocida.

Premijerka želi zakon koji već postoji!

Odvjetnici i Kosor očito su zaboravili da zakon o kojem se naveliko raspravlja ustvari već postoji, i to već 20 godina. Naime, bivši pravaš Pero Kovačević jedan je od autora tog zakona kojeg je Sabor prihvatio još 1991. godine, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Stvarno me čudi nepoznavanje Vlade i nazovi pravnih eksperata, da smo mi već taj zakon odavno donijeli, samo ga treba primijenjivati. Meni je zanimljivo da ga je i sam gospodin Vekić zaboravio, a na njega se odnosi ta optužnica, on je u to vrijeme bio predsjednik društveno-političkog vijeća. Luka Bebić je bio predsjednik Vijeća općina'', kazao je Kovačević.

Vezani članci:

arti-201109220002006 arti-201109221067006 arti-201109210846006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo