PREMIJER U AFERI JANAF VIDI 'BESKOMPROMISNU BORBU PROTIV KORUPCIJE': / 'Nema nedodirljivih'; A onda su ga pitali za opoziv predsjednika

Image

Komentirao je i tezu o opozivu predsjednika

5.10.2020.
14:10
VOYO logo

Nakon sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, predsjednik Vlade Andrej Plenković u Našicama se pohvalio ulaganjima u istok Hrvatske.

Do sada je, kaže, ugovoreno 16,53 milijarde kuna, odnosno 88 posto ukupne alokacije, a isplaćeno je 6,6 milijardi, prenosi RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je povećanje od 5,2 milijarde kuna ugovorenih sredstava i 2,1 milijardu isplaćenih sredstava, u odnosu na posljednju sjednicu Savjeta u Vukovaru, rekao je Plenković i poručio: "Angažirano ćemo nastaviti provoditi ovaj projekt."

'Nema nedodirljivih'

Osvrnuo se i na odlazak njegovih ministara u Kovačevićev klub, a odbacuje tezu o opozivu predsjednika Republike. "Na cijeli proces gledam kao na beskompromisnu borbu protiv korupcije. Očekujem da se sve rasvijetli i da DORH da određena pojašnjenja. Svima bi to olakšalo", kazao je i dodao da ne vidi razloga za opoziv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su neke hipotetske teze koje postoje u eteru. Čak i o ovom istražnom povjerenstvu nisam čuo ništa konkretno, nisam vidio nikakav tekst."

Premijer je kazao i da borbu protiv korupcije nisu svi razumjeli. "Nema nedodirljivih. Stranačka pripadnost, ime i prezime, ne zanima me. Svatko za koga postoji sumnja da se bavi koruptivnim radnjama mora odgovarati. Ova saga pokazuje da to izgleda nisu svi razumjeli", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo