PREMIJER KOMENTIRAO GOLIŠAVU JANDROKOVIĆEVU FOTKU: / 'Gordan je odgovorio u svom stilu, a hrpa licemjera i kukavica šuti...'

Image
Foto: Pixsell

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade obratio se medijima

13.5.2021.
14:38
Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković je nakon sjednice Vlade održao konferenciju za medije na kojoj je, očekivano, odgovorio predsjedniku Zoranu Milanoviću na najnoviji niz uvreda.

Image
OVO POSTAJE UZBUDLJIVO: /

Jandroković odlučio doslovno pokazati 'miške' Milanoviću: 'Nisam nasilnik, a o mišićima prosudite sami...'

Image
OVO POSTAJE UZBUDLJIVO: /

Jandroković odlučio doslovno pokazati 'miške' Milanoviću: 'Nisam nasilnik, a o mišićima prosudite sami...'

Predsjednik Milanović danas je, podsjetimo, ponovno komentirao temu izbora čelne osobe Vrhovnog suda te se obrušio na premijera. Plenković je jučer rekao da Milanović prodaje bozu, na što je predsjednik odgovorio da je Plenković "krkao bozu i gusti sa šlagom, a ja sam pio pivo i viski. I kremšnite je krkao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku presice Plenković je rekao da mu se najbitnijim čini referirati na makroekonomske prognoze, dodajući da su prognoze EK ohrabrujuće. "To znači da smo uspjeli kao društvo, kao država, sačuvali smo radna mjesta. Osim toga sve su članice Europske unije imale štetu od covida, a mi smo još imali i dva potresa", rekao je. Govoreći o epidemiološkoj situaciji, naglasio je da cjepiva ima dovoljno te ponovno pozvao sve sugrađane da se cijepe.

'Ne znam o čemu je prevarant danas govorio'

Plenković se osvrnuo i na predsjednika Milanovića. "Ne znam o čemu je prevarant danas govorio", rekao je Plenković te dodao da su imali danas puno posla. "Važno je da Vlada Republike Hrvatske kao zaduženi akter za pravosuđe, kao akter vlasti koji se brine o pravosudnom sustavu, a osobito da odgovori na njegove optužbe, da mi u komentiranju programa profesorice Đurđević ne govorimo istinu. Budući da je on sam poticao ljude da ne čitaju programe, danas je indikativno da on nema odgovor na to što je Vlada priopćila u sadržajnom pogledu, nego zašto se Vlada oglasila", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da ne mogu pratiti što predsjednik govori “kad ode u neki džepić SDP-a”.

Ponovio je da je Đurđević pristala biti akter u nezakonitoj proceduri. “Tu je stvar vrlo jasna. Postoji Ustav, postoji Zakon, postoji javni poziv", rekao je. "Imate četvero kandidata, ali malo su u medijima. Očitovali smo se o programu Zlate Đurđević zato što ima dosta indicija da će ju predsjednik ipak predložiti", objasnio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podsjećam da je Milanović ustvrdio da će njegova kandidatkinja čistiti ribu od glave. Riba koja smrdi je pravosuđe. Onda je nekidan kolega Grbin rekao da ga 'baš briga za zakon'. Znači imate predsjednika koji krši Zakon, predsjednika oporbene stranke kojeg nije briga za zakon i profesoricu prava koja pristaje biti instrumentalizirana u proceduri koja je nju samo diskvalificirala", rekao je Plenković.

"Sve se ovo moglo i trebalo izbjeći", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Partijac s Dedinja'

Na pitanje o Gordanu Jandrokoviću i fotografiji u kojoj pozira u kupačima, a koju je objavio odgovarajući na prozivke Zorana Milanovića da je "nasilnik bez mišića", premijer je kazao:

"Bilo bi puno blagotvornije za hrvatski medijski prostor da hrpa licemjera i kukavica koje šute proteklih mjeseci na verbalno nasilništvo koje Milanović provodi nad brojnim akterima – ne šuti. Ili recimo, da mediji reagiraju na njega onako kako bi skakali da sve ovo što slušamo proteklih mjeseci radi netko iz HDZ-a. Zamislite da se sve ove uvrede, ove salve uvreda koje su išle prema komentatorima, medijskim kućama... Bili su imenovani uzurpatorima, korumpiranima, servisom jedne stranke... To su sve citati, ne nekoga iz HDZ-a, nego partijca sa Dedinja", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegov narativ nije slučajan, on je namjeran, smišljen. Sve što govori o drugima, govori o sebi", poručio je te dodao da napadi na medije i ostale aktere "srozavaju političku komunikaciju u Hrvatskoj". Zaključio je kako "Gordan u svom stilu odgovara na provokacije".

"Ovo što ja radim, radim u fušu. Ja odgovaram na verbalno nasilništvo u fušu. Moj glavni posao je voditi računa o zdravstvenom sustavu, o cijepljenju, gospodarstvu, proračunu, javnim financijama, Schengenu, o euru…", poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može se netko izdavati na izborima da je normalan, a kasnije pokazati da to nije", rekao je premijer. "Što on zna tko je što pio dok je on ispijao pivo i viski?", upitao je. "Kakva je to tema, koja je vrsta to diskursa, o čemu mi to govorimo?", komentirao je.

"On to ne radi u fušu, to mu je jedina zanimacija", poručio je te rekao da se tu razlikuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Milanović radi pritisak na Vrhovni sud u konkretnom predmetu, koji se odnosi na HDZ. Inputira da je pravosuđe devastirano u devedesetima. To u načelu ne bi trebao raditi predsjednik Republike. On je pristran, bori se protiv vladajuće stranke, a to predsjednik ne bi trebao raditi", zaključio je Plenković.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo