PREMIJER PLENKOVIĆ POSLAO PORUKU NA PANTOVČAK: / 'U Hrvatskoj nije izvanredno stanje kao što to predsjednica tvrdi'

Image
Foto: PIXSELL
11.11.2017.
8:45
PIXSELL
VOYO logo

“Kao što sam i najavljivao od samog početka, bila je ovo četvrta neuspješna inicijativa oporbe, danas je potvrđena i cijela Vlada i ministrica Nada Murganić. Koristili su instrument za koji su unaprijed znali da neće moći proći u Hrvatskom saboru", kazao je Plenković.

Nastavak reformi

Dodao je da je rasprava pokazala da Vlada od samog početka, orijentirana Zakonom o izvanrednoj upravi, prije svega štiti opći interes, hrvatsko gospodarstvo, stabilnost našeg financijskog sustava i radna mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve to smo temeljito izložili u očitovanju koje je Vlada usvojila jučer, bili ovdje cijeli dan i puna dva dana ovaj tjedan, čime smo pokazali respekt prema Hrvatskom saboru, hrvatskoj javnosti i narodu", poručio je premijer.

Dodao je i da su dobili potporu, naglasivši da je inicijativa bila vrlo škrta u pismenoj formi, a u usmenoj formi je pokazala svu svoju prazninu i nepotrebnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorna politika

"No, nas to neće omesti da nastavimo provoditi svoj program, zalagati se za kvalitetniji život hrvatskog čovjeka, za nastavak reformi i pozitivnih trendova u hrvatskom društvu. Pokazat ćemo razliku između ozbiljne i odgovorne politike i politikantstva, čega smo imali priliku danas nagledati tijekom ove višesatne rasprave", zaključio je Plenković.

Ocijenio je da u Hrvatskoj nije izvanredno stanje kao što je rekla predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasprava o povjerenju

Hrvatska, naravno, ima poteškoća, problema, ali isto tako ima i Vladu koja prati te probleme i to smo pokazali na svim temama koje su došle na dnevni red, a tako ćemo i nastaviti, istaknuo je Plenković, odbivši komentirati predsjedničine kritike zadnjih dana.

Saborski zastupnici izglasali su u subotu rano ujutro, nakon burne cjelodnevne rasprave, povjerenje Vladi. Za opoziv Vlade glasovalo je 59 zastupnika, dok ih je 78 iskazalo povjerenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAKON MARATONSKE SJEDNICE PREPUNE VRIJEĐANJA I GALAME: /

Oporba nije srušila Vladu, Murganić također spašena

Image
NAKON MARATONSKE SJEDNICE PREPUNE VRIJEĐANJA I GALAME: /

Oporba nije srušila Vladu, Murganić također spašena

Raspravu o povjerenju Vladi inicirao je 31 oporbeni zastupnika nakon što se premijer Plenković nije odazvao pozivu da dođe u Sabor i odgovori na pitanja o slučaju Agrokor.

Saborski zastupnici iskazali su i povjerenje ministrici demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nadi Murganić. Protiv opoziva ministrice bilo je 78 zastupnika, a za opoziv njih 49.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo