UVJEREN JE DA MU GRAĐANI VJERUJU / Plenković prvo hvalio Žalac: 'Nitko nije imao takvo znanje', a onda se obrušio na Milanovića: 'Još uvijek mi nije čestitao...'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Plenković je kazao da je HDZ takav kakvim ga se želi prikazati, sjeli bismo sa sucima i tražili oslobađanje HDZ-a i HDZ-ovaca

11.11.2021.
14:10
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Danas je održana sjednica Vlade nakon koje se javnosti obratio predsjednik Vlade Andrej Plenković.

"Stožer sutra ima press konferenciju oko uvođenja covid-potvrda u javnim i državnim službama. Nastojimo da se covid-potvrde iznose u sve većem broju. Cijepljenje je besplatno, testiranje je besplatno i izdavanje covid-potvrda je besplatno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krenuli smo od zdravstvenog sustava i sustava socijala. Tamo smo stavili dodatan filtar zaštite. Drugi korak radimo od idućega tjedna, i to se odnosi na državne i javne službe. Moramo voditi računa o cjelini. To znači da želimo da ljudi rade, da idu na posao, da funkcionira promet i da u najvećoj mjeri funkcioniraju obrazovne institucije. Prvo ćemo krenuti s ovime, a ako se nastavi dinamika kakva je onda će Stožer donijeti nove odluke."

Image
'ČETVRTI VAL JE IZNIMNO INTENZIVAN' /

Plenković govorio o 66 preminulih: Otkrio koliko njih nije bilo cijepljeno, ali i koliko su najmlađe žrtve imale godina

Image
'ČETVRTI VAL JE IZNIMNO INTENZIVAN' /

Plenković govorio o 66 preminulih: Otkrio koliko njih nije bilo cijepljeno, ali i koliko su najmlađe žrtve imale godina

Limitirana cijena goriva

"Što se tiče produljenja mjere oko cijene naftnih derivata, vidjeli ste da oni ostaju na istim cijenama. No, onaj koji želi u svoje gorivo utočiti skuplje gorivo to će moći učiniti od sljedećeg tjedna, a ostali imaju limitiranu cijenu još mjesec dana na 11, odnosno 11,10 kuna, ovisno o tome koje koriste."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od ostalih tema, EK je rekla da bi mi trebali imati rast od 8,1 posto. Prva procjena je bila oko pet. Oni smatraju da će rast biti puno veći nego su mislili. I projekcija rasta iduće godine je 5,4 posto. To je čak više nego što mi sami za sebe mislimo da ćemo rasti", rekao je Plenković.

Uhićenje bivše ministrice Žalac

O uhićenju Gabrijele Žalac kazao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pravosudna tijela u Hrvatskoj rade neovisno i samostalno i na njih nitko ne utječe, a pogotovo ne naša Vlada. To je prva poruka. Druga poruka je da mi, kao Vlada, se borimo protiv korupcije. To je naša zadaća i zadaća svih koji u tome sudjeluju. Taj negativan fenomen treba suzbiti na najmanju moguću mjeru. Treće: u Hrvatskoj postoji presumpcija nevinosti, odnosno dok vam se ne dokaže da ste krivi. I to jednako vrijedi za sve pa i za ministricu Žalac.

Reći ću nekoliko riječi na osobnoj razini. Gabrijela Žalac je godinama bila stručnjak za EU fondove u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Ja sam je osobno upoznao. U vremenu završetka pristupnih pregovora i u vremenu referenduma za članstvo u Uniji kojeg je pripremila HDZ-ova Vlada, u tom kontekstu sam upoznao ministricu Žalac. Nigdje nisam vidio nekoga tko ima takvo znanje, entuzijazam i kvalitetu što se tiče EU fondova. I mislim da je bila sjajna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak svađe na relaciji Plenković - Milanović

Zatim je opleo po predsjedniku Zoranu Milanoviću:

"Vidim da je predsjednik danas napao Jandrokovića, ali u kontekstu covida. Imamo čovjeka koji je nazvao koronu karijesom. Sjećate se toga? Karijes. To je katastrofalna i sramotna poruka koja kaže 'pa nije ta korona toliko strašna'. On cijelu epidemiologiju naziva mumbo jumbo. To govori čovjek koji ne čestita Dan državnosti. Predsjednik odšuti 30. svibnja. On ignorira to. Krši Zakon o sudovima. Ne može ga gore kršiti nego što ga krši."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam rekao da smo koronu pobijedili u prvom poluvremenu, tada smo imali nula zaraženih. To što ovi komentatori ne prenose sve pa jedni druge citiraju, to je tako, nije ništa zabranjeno. To je bilo u prvom poluvremenu, tada smo imali nula zabrinutih, ako ćete vjerovati kontekstu, ako nećete, nastavite", rekao je.

Vjeruju li mu građani?

"Apsolutno da mi vjeruju. Ako postoji jedna Vlada koja se bori protiv korupcije onda pogledajte neovisnost sudova, policije, i tako dalje", rekao je na upit novinara vjeruje li da mu građani vjeruju da se bori protiv korupcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je individualan slučaj, nema generaliziranja, sve ima ime i prezime", rekao je. Dodao je da je HDZ takav kakvim ga se želi prikazati, sjeli bismo sa sucima i tražili oslobađanje HDZ-a i HDZ-ovaca.

Svađa Jandroković - Milanović

"Taj komentar o mobitelu je jedan bezvezan komentar. Bila je pauza između dvaju sastanaka, i ako je imao mobitel, to je trajalo par minuta. Ništa se sa aspekta nacionalne sigurnosti dramatično nije dogodilo. Tu dramu je li netko u dvorani na par minuta imao mobitel, to nisam primijetio da je ikome dramatično osim njemu. To je još jedan mali dokaz tko ima dokaz. On je vjerojatno taj tko dotura jednom tjedniku koliko kvadrata ima stan koji koristi Banožić", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni Milanović i dalje nije čestitao na pobjedi 2016. To je važno da se prisjetimo."

Divljaštvo Milanovića

Milanović je rekao da Plenković i Jandroković laprdaju o sastanku VONS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To što on izjavi za javnost... A sada zamislite što kaže na sastancima. Bolje da ga ne čujete. Prije njega je bila Grabar-Kitarović, je li on govorio ovakve stvari? Nije. Prije njega je bio Josipović, je li on govorio ovakve stvari? Nije. Prije njega je bio Mesić, on je bio pun vica, ali nije bio primitivan i nije govorio ovakve stvari. Predsjednik Tuđman? Da uopće ne govorim.

Dobili smo sad nešto što nikad nismo vidjeli. Sad se navikavamo na primitivizam, divljaštvo, mi to nismo imali, sad se navikavamo. Ovo što Milanović radi je primitivno i nekulturno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imate odabir: možete puštati da netko baca salve uvreda. Ili, u nekim trenucima odgovoriti. Kao što je bio slučaj ministra Banožića, nakon najbrutalnijih uvreda u Vukovaru. Ja vidim da medijska scena ne trza na to, to postoje normalno. To je problem. Ta nova normalnost iz kampanje je primitivizam i divljaštvo."

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo