PREMIJER O ZARAZI U SPLITSKOM DOMU: / 'Ne prihvaćamo da se ravnatelja proziva jer je iz HDZ-a. Nisam ni znao da je on ravnatelj'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Radimo požrtvovno 24 sata da suzbijemo epidemiju. Polučili smo dobre rezultate, ali se nažalost događaju ovakve situacije kao u Splitu. Najvažnije je da su svi zbrinuti, rekao je Plenković

8.4.2020.
13:10
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković danas je komentirao slučaj zaraze koronavirusom 10 štićenika Doma za starije osobe iz Splita. Osvrnuo se na poduzete mjere i na status ravnatelja Ivana Škaričića, javlja Jutarnji.

Image
EVAKUIRA SE DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE U SPLITU, SELE IH U KBC SPLIT: /

Desetero osoba je pozitivno na koronavirus: Oglasio se Beroš

Image
EVAKUIRA SE DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE U SPLITU, SELE IH U KBC SPLIT: /

Desetero osoba je pozitivno na koronavirus: Oglasio se Beroš

"U Domu su poduzete sve epidemiološke mjere. No, virus nije došao sam od sebe, netko ga je unio. Međutim, treba malo još vremena da ispitamo sve činjenice", poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon evakuacije štićenika u KBC Split na Križinama, otkriveno je kako je ravnatelj Škaričić član HDZ-a i kako je na tu funkciju došao bez ikakvih stručnih kvalifikacija. Plenković je to nazvao banalnim.

"Logiku da se ravnatelja Doma sad proziva jer je iz HDZ-a nećemo prihvatiti. Najvažnije je da su svi štićenici zbrinuti, imaju liječničku skrb. Ja nisam ni znao tko je ravnatelj tog doma do sinoć. Dvoje članova Vlade je u Splitu i ispituju činjenice", rezolutan je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sustav funkcionira, i kroz Stožer civilne zaštite vezano za epidemiju koronavirusa i kroz munjevitu reakciju vezano za potres u Zagrebu. Na današnjem sastanku svim institucijama i jedinicama lokalne samouprave dali smo upute za daljnje postupanje", izjavio je Plenković. Zahvalio je svima i izrazio uvjerenje da će se i dalje pravovremeno i s uspjehom odolijevati svim izazovima koji nas čekaju.

Govoreći o radu stožera rekao je da ga je osnovala Vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bizarno je da sve što stožer radi, da se kaže da to nije Vlada. Radimo požrtvovno 24 sata da suzbijemo epidemiju. Polučili smo dobre rezultate, ali se nažalost događaju ovakve situacije kao u Splitu. Najvažnije je da su svi zbrinuti", rekao je Plenković, prenosi HRT.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo