PLENKOVIĆ U ZADRU / Premijer o Penavninoj kandidaturi za šefa DP-a: 'Pomogao sam mu da se izabere prije par godina, neka HDZ-ovaca'

Image
Foto: RTL.hr

Premijer je komentirajući Penavinu kandidaturu kazao i da mu želi svako dobro

21.9.2021.
18:37
RTL.hr
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković danas je posjetio Zadarsku županiju. Posjet je počeo sudjelovanjem na završnoj konferenciji projekta "Centar za kreativne industrije", a nakon toga je premijer dao izjavu za medije.

Premijer se osvrnuo na izjavu predsjednika Zorana Milanovića iz New Yorka koji je pohvalio vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I jedno i drugo je dobro", kazao je.

Komentirao je i Milanovićev verbali sukob s političkim vrhom Srbije, Aleksandrom Vulinom koji je kazao da "Zoran Milanović spada u gluplje hrvatske političare", te izjavu srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da će Srbija prestići Hrvatsku po pitanju ekonomije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za razliku od većine aktera na sceni hrvatske i srpske politike, ja sma predsjednik Vlade koji izbjegava takve situacije međusobnog medijskog prepucavanja i nametanja nekog retoričkog konflikta od kojeg možemo imati samo štete. Čvrsto stojim oko takvog stava, to ću sigurno prakticirati u budućnosti kao predsjednik Vlade, ove izjave koje je Vulin izgovarao su totalno neprimjerene, treba ih odbaciti i osuditi. Želim da se pitanje manjina, hrvatske manjine u Srbiji i srpske manjine u Hrvatskoj unaprjeđuje. Imali smo situaciju s pozivom na vješanje zastava, a to se u Hrvatskoj nije dogodilo zbog povjerenja kojeg Vlada ima sa SDSS-om i s njihovim mudrim i odmjerenim stavom koji su komunicirali u utorak poslijepodne i vidjeli se da se ništa nije dogodio", kazao je Plenković te kazao da je to metodologija kako treba rješavati probleme. 

Kazao je i da pitanja poput nestalih treba rješavati kroz dijalog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova kompeticija tko je ekonomski snažniji i tko će koga stići, nek se svako trudi i radi za svoje građane", kazao je Plenković. 

Premijer je kazao da Vlada radi daljnje korake za sidrenje Hrvatske, što se odnosi na euro i ulazak u Schengen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i najavu kandidature Ivana Penave za šefa Domovinskog pokreta.

"Svako dobro mu želi. On je bivši HDZ-ovac, a ja sam mu pomogao da se izabere prije par godina, neka HDZ-ovaca", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo