'obavijestila je javnost' /

Premijer: 'Dodana vrijednost puta predsjednice u SAD je ulaganje u buduće odnose'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Što se tiče troškova puta, ja o tome ne znam. O tome se pričalo i kad su dužnosnici vaše vlade odlazili u SAD, ali to nije moj stil, pa neću to komentirati'

17.1.2017.
13:55
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

SDP-ov Domagoj Hajduković pitao je predsjednika Vlade Andreja Plenkovića o tome je li hrvatska strana obavijestila State Department od dolasku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u SAD, ali i o njenoj izjavi u njemačkim medijima u kojoj je poručila onima kojima se ne sviđa u Hrvatskoj - da odu.

"85 tisuća naših sugrađana je već otišlo otkad ste na vlasti pa me zanima je li to službeni stav Vlade", kazao je Hajduković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je kazao da je djelomično odgovorio Bunjcu o putovanju predsjednice u SAD.

"Veleposlanstvo je formalno notificiralo State Department. Što se tiče dodane vrijednosti tog putovanja - to je bilo ulaganje u buduće odnose. To što nije bilo susreta s Obamom i Trumpom, to nije neuobičajeno. Obavijestila je javnost o onome što je smatrala dužnom obavijestiti. Što se tiče troškova puta, ja o tome ne znam. O tome se pričalo i kad su dužnosnici vaše vlade odlazili u SAD, ali to nije moj stil, pa neću to komentirati", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduković kazao je da ne može prihvatiti ovaj odgovor i zatražio je pisani oblik. "Znamo da se nije sastala ni sa odlazećom ni dolazećom administracijom, a s kim se onda sastala?", kazao je, dodajući da je potrošila makar 150 tisuća kuna, i to ukoliko su ljudi iz osiguranja dijelili sobu preko noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo