ZGROZILI NAS BEZBROJ PUTA / Provalili i ostali živi: Prisjetite se najgorih i najbizarnijih izjava hrvatskih političara

Kad je tijekom nezapamćenog snijega u Splitu 2012. čak 800 građana zbog lomova i uganuća zatražilo hitnu pomoć, Kerum ni tada nije vidio problem

24.8.2022.
23:00
VOYO logo

Tijekom godina, svjedoci smo brojnih neprimjerenih izjava osoba na dužnosti. Posljednja takva izjava došla je od općinske državne odvjetnice Tatjane Šimunić koja je, komentirajući slučaj iz Gospića, u kojem je muškarac nožem izbo suprugu i njezinog prijatelja, izjavila :"Kud bismo došli da se pritvaraju svi obiteljski nasilnici."

Tu izjavu osudila je i Autonomna ženska kuća uz pitanje - Je li ovo poruka države?, a RTL se prisjetio još nekih izjava političara koje su zgrozile javnost:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako vam je to u braku", rekla je Nada Murganić, bivša ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike u siječnju 2018. godine, odgovarajući na pitanje novinara, zna li ministrica zašto je žrtva obiteljskog nasilja povukla prijavu protiv supruga, inače moćnog župana.

Veliko suosjećanje pokazao je i tadašnji predsjednik Vlade, današnji predsjednik države, kada je 2014. obilazio poplavljena sela oko Gunje pa rekao da mu je pukla cijev godinu ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A aktualni predsjednik Vlade, Andrej Plenković, koji inače o svakoj temi bira riječ, imao je također svijetlih trenutaka. Kada su 2017. Dalmacijom danima bjesnili požari, a vatrogasci padali od umora, Plenković je izjavio: "U medijskom smislu ovaj požar dobio je na atraktivnosti." Nakon te izjave o požaru užarile su se društvene mreže, a Plenkovića je bocnuo čak i HGSS koji je objavio video požara uz komentar: "Jedna interesantna situacija na Mosoru."

Image
TREBA NAM VIŠE ŽENA NA POZICIJI MOĆI /

Johnson ispalio: 'Da je Putin žena, stvarno mislim da se ne bi upustio u ludi, mačo rat'

Image
TREBA NAM VIŠE ŽENA NA POZICIJI MOĆI /

Johnson ispalio: 'Da je Putin žena, stvarno mislim da se ne bi upustio u ludi, mačo rat'

Voda s okusom i slalom s Ferrarijem

Građani su sa gnušanjem dočekali i izjavu bivše premijerke Jadranke Kosor kad je rekla da će i oni u Vladi štedjeti i to na ukidanju aromatizirane vode za državne službenike. Samo na toj privilegiji ušteđeno je 10 milijuna kuna: "Da, voda je voda, ali ima zahtjeva kakvih - ima zahtjeva da se naručuje voda s okusom marelice, borovnice i tako dalje i tako dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki su se pak rugali građanima toliko iskreno da toga, čini se, ni sami nisu bili svjesni. Mijo Crnoja, bivši ministar branitelja, je 2016. u izjavi za novinare povodom neispunjavanja ugovornih obveza iz ugovora o stambenom zbrinjavanju HRVI izjavio: "Ako sam ja u toj svojoj najboljoj namjeri" - "Najboljoj namjeri za koga?" - "Za sebe u najboljoj namjeri".

Bivši splitski gradonačelnik, Željko Kerum, 2010. je dobro razumio probleme s rupama na splitskim cestama: "Ja vozin gospođo slalom kao i vi, još teže. U mene je Ferrari koji je prst od poda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Politički protivnici krivi za snijeg u Splitu

Kad je tijekom nezapamćenog snijega u Splitu 2012. čak 800 građana zbog lomova i uganuća zatražilo hitnu pomoć, Kerum ni tada nije vidio problem: "Problem je zašto su ljudi nastradali. Zato što oni te čizme koji nisu kupili, te gume koje nisu kupili, te lance koje ne mogu kupiti jer nemaju zimske gume."

Njegova sestra, Nevenka Bečić je iste godina za snijeg optužila političke protivnike: "Kako protumačiti da tek sada kad smo mi u politici dolazi do takvih pojava. Mislim da je pametnomu dosta. Izvedite zaključak iz toga. Sljedeće pitanje?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok sijeg u Splitu padne jednom u 30 godina, u našoj su državi političke nepogode, čini se, stalne.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo