PREDSJEDNIK UPRAVE VERNA NAJAVIO SANKCIJE ZBOG NAVODNOG ŠMRKANJA DROGE: / 'Vjerojatno se radi o našoj studentici'

Image
Foto: Facebook
17.11.2017.
10:35
Facebook
VOYO logo

Na internetu se prije nekoliko dana pojavila kratka video snimka na kojoj jedna studentica djeluje kao da šmrče kokain u dvorani za predavanja veleučilišta VeERN. U kratkom se videu vidi djevojka kako zaklonjena torbom nešto stavlja na stol, zatim zarola novčanicu te kroz nju usmrče ono što je prosula po stolu. Nije poznato radi li se samo o šali, te je li djevojka samo glumi da šmrče, ili je snimljena dok je stvarno konzumirala drogu.

Image
STUDENTICA VERNA-a ŠMRKALA KOKAIN NA PREDAVANJU? Veleučilište ekspresno reagiralo: /

'Pokrenuli smo postupak'

Image
STUDENTICA VERNA-a ŠMRKALA KOKAIN NA PREDAVANJU? Veleučilište ekspresno reagiralo: /

'Pokrenuli smo postupak'

Snimka je prvo objavljena na jednoj satiričnoj stranici, ali pojavili su se svjedoci koji tvrde kako je autentična i da nije riječ o zafrkanciji. U komentarima se tvrdi da je uzela kokain ili speed. Zbog svega toga veleučilište je pokrenulo istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasio se i predsjednik Uprave Veleučilišta Vern, Branko Štefanović koji je za Jutrnji list kazao kako je za takvo ponašanje u njihovim internim dokumentima predviđena je i mjera gubitka prava na studiranje.

'Sudeći prema dosadašnjim indicijama, postoji velika vjerojatnost da se radi o studentici koja studira na jednom od naših studija', rekao je Štefanović, komentirajući videosnimku koja implicira da djevojka na predavanju konzumira drogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Veleučilište VERN' zaprimilo je informaciju o videomaterijalu čiji sadržaj upućuje na neprihvatljivo i nedozvoljeno ponašanje jedne naše studentice. Odmah po primitku navedene informacije Veleučilište VERN' pokrenulo je odgovarajuće pravne i druge postupke. Osuđujemo svako postupanje koje se kosi sa zakonima Republike Hrvatske i internim aktima ustanove te će ovaj predmet biti obrađen u skladu s navedenim', stoji u priopćenju koje je to zagrebačko veleučilište u četvrtak objavilo na svojim internetskim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Uprave kazao je i kako Uprava Veleučilišta nije donijela odluku o testiranju svih studenata na nedozvoljene supstance jer bi, kako je kazao, takva odluka bila nezakonita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo