Predsjednik o Tuđmanu i Titu: 'Bilo bi grijeh doći u Zagorje, a ne posjetiti njihove kuće'

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je da bi bilo grijeh doći u Hrvatsko zagorje, a ne posjetiti kuću prvog hrvatskog predsjednika dr.

17.7.2014.
16:55
VOYO logo

"To su velike povijesne ličnosti: i prvi hrvatski predsjednik i predsjednik Tito", rekao je Josipović nakon što je obišao rodnu kuću prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Na novinarsko pitanje je li to svojevrsna predsjednička kampanja, odgovorio je da je sve što radi svojevrsna kampanja.

"No, moj razlog današnjeg posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji nije povijest već pogled u budućnost", rekao je predsjednik Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović o Tuđmanu: Ima dijelova koji mi nisu dragi i simpatični

Na pitanje kako danas ocjenjuje ulogu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana odgovorio je da se njegova ocjena u načelu nije promijenila.

"Dr. Tuđman bio je naš prvi predsjednik koji je vodio zemlju k osamostaljenu. No s druge strane ima i dijelova u njegovoj povijesti koji mi nisu dragi i simpatični, a u prvom redu riječ je o pretvorbi i privatizaciji, pa i o nekim aspektima koji su vezani za određene počinjene zločine. Ali mislim da on tu možda nije osobno odgovoran, ali kao predsjednik nosi i taj teret", rekao je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U knjigu dojmova predsjednik Josipović napisao je: "Čast mi je što sam ponovno u kući dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika Republike Hrvatske".

Nakon Velikog Trgovišća predsjednik Republike posjetit će Zabok, Tuhelj, a večeras će u Kumrovcu prisustvovati svečanosti otvaranja spomenika Gjuri Deželiću u tamošnjem Muzeju vatrogastva

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo