MARIO GAZIĆ / Predsjednik Komore medicinskih sestara: 'Osuđujemo napad. To je alarm za institucije, godinama ih upozoravamo na ovo'

Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara ustvrio je kako nikada do sada nisu imali ovakav incident i brutalan napad prema medicinskoj sestri od strane drugog zdravstvenog djelatnika

19.10.2022.
20:25
VOYO logo

Brutalni napad liječnika na medicinsku sestru na njezinom radnom mjestu u KB Dubrava. Zbog ispričnice za dijete na nju je nasrnuo liječnik i teško je ozlijedio.

Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara u RTL-u Danas je komentirao ovaj slučaj te kazao da Komora najoštrije osuđuje napad na kolegicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolegica se javila u ured Komore u ponedjeljak ujutro, pružili smo joj svu pravnu pomoć i dalje smo u kontaktu s njom. Sve što bude zahtijevala od nas u daljnjim sudskim postupcima Komora joj stoji na raspolaganju", kazao je Gazić.

Istaknuo je i kako godinama upozoravaju i mole institucije da se za napad na zdravstvenog djelatnika primjenjuje odredba Kaznenog zakona kao prisile prema zdravstvenom djelatniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NEMAMO KONKRETNIH SAZNANJA' /

Nakon napada na medicinsku sestru, oglasili se iz KB Dubrava gdje liječnik obavlja specijalizaciju: Potreseni smo

Image
'NEMAMO KONKRETNIH SAZNANJA' /

Nakon napada na medicinsku sestru, oglasili se iz KB Dubrava gdje liječnik obavlja specijalizaciju: Potreseni smo

"Ovo je možda kap koja je prelila čašu, barbarski čin prema medicinskoj sestri na njezinom radnom mjestu, ambulanti punoj djece i obitelji, to je alarma za institucije da moraju početi primjenjivati Zakon i kaznenu odredbu gdje propisana kazna zakona od 6 mjeseci do 5 godina. Nadamo se da nećemo čekati da se desi smrtni slučaj medicinske sestre ili zdravstvenog djelatnika da bi se nešto pokrenulo u tom pravcu", kazao je Gazić.

Ustvrdio je i kako nikada do sada nisu imali ovakav incident i brutalan napad prema medicinskoj sestri od strane drugog zdravstvenog djelatnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o liječniku, liječnici su po svojoj profesiji humane osobe. Ovakav čin se može nazvati sve samo ne humanim i na sliku i priliku liječničke profesije", kazao je Gazić.

Prema istraživanjima koja su proveli, kako je kazao, 2018. godine čak 89 posto medicinskih sestara je doživjelo neki oblik fizičkog ili verbalnog napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato smo apelirali da se to u Kaznenom zakonu izmijeni. Kazne služe preventivno da iduće neke nasilnike odgovore od napada na zdravstvene djelatnike. Ako se samo prekršajne kazne budu pisale, nažalost nećemo imati efekta od zaštite medicinskih sestara", kazao je Gazić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo