Premjestila ured /

Predsjednica započela trodnevni posjet Sisačko-moslavačkoj županiji: 'Država se mora više uključiti'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ovo je devetnaesto izmještanje Ureda predsjednice izvan Zagreba

5.12.2018.
9:30
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović od 5. do 7. prosinca privremeno boravi u Sisačko-moslavačkoj županiji gdje je izmijestila svoj Ured.

Predsjednica je svoj trodnevni boravak u Sisačko-moslavačkoj županiji započela podizanjem predsjedničke zastave ispred zgrade županije u Sisku. Nakon podizanja zastave obratila se nazočnima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorila je o novom proračunu te pozdravila odluku o besplatnim udžbenicima. Dodala je kako unatoč uspjesima koje bilježimo, na mikrorazinama se suočavamo s demografskim pukotinama.

"Najveći egzodus bilježi ova županija. Moramo primijeniti razvojnu paradigmu", poručila je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnula se na velik uspjeh tenisača te dodala kako moramo što prije donijeti zakonski okvir o jačanju regionalnog razvoja. "Za demografsku obnovu potrebne su investicije i veće plaće. Stimulacija i pomoć države ne smije izostati", poručila je predsjednica. 

Dodala je kako treba izgraditi autocestu do Siska te kako očekuje skoro rješenje rafinerije u Sisku. "Vjerujem da ćemo uspješno riješiti te probleme", kazala je.

Ovo je devetnaesto izmještanje Ureda predsjednice izvan Zagreba. Predsjednica će u privremenom Uredu u zgradi županije održati radne sastanke s predstavnicima županije, nacionalnih manjina, udruga hrvatskih branitelja, sisačkim biskupom msgr. Vladom Košićem te predstavnicima Sindikata naftne djelatnosti - Rafinerije Sisak.

Nakon susreta s predstavnicima udruga i građana s područja županije, predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će Metalurški fakultet u Sisku, gdje će sudjelovati na Svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća u prigodi obilježavanja 58. obljetnice Fakulteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetit će Opću bolnicu "Dr. Ivan Pedišić"  te Sobu čuda za terapiju senzorne integracije za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i invaliditetom. Posjetom općini Sunja i susretom s građanima završit će prvi dan boravka u županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo