tisuće poduzetnika u istanbulu / Predsjednica otvorila Svjetski investicijski forum: Pozvala biznismene da ulažu u Hrvatsku

Kolinda Grabar Kitarović pozvala je biznismene da pomognu mladim talentiranim ljudima

18.2.2019.
19:00
VOYO logo

Predsjednica je u Istanbulu otvorila Svjetski investicijski forum.
Pred tisuću uglednih poduzetnika iz cijeloga svijeta Hrvatska je bila posebno predstavljena. 

Kolinda Grabar Kitarović pozvala je biznismene da ulažu u Hrvatsku i pomognu mladim talentiranim ljudima koji imaju ideje i potrebna im je potpora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to u Istanbulu je pratio RTL-ov reporter Goran Latković. 

"To za poduzetnike znači da svatko tko ima jako dobru ideju, ali nema kapitala, upravo u Istanbulu može dogovoriti dodatan vjetar u leđa jer se ovdje okupilo oko 1000 uglednih poduzetnika iz cijelog svijeta. Neki su došli tražiti investicije, a neki su došli investirati. Ukoliko netko želi stvoriti malo ili srednje poduzeće na pravom je mjestu jer upravo se ovdje dogovaraju milijuni i milijuni dolara."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj olakšati pristup kapitalu manjim i srednjim poduzetnicima

U gradu koji spaja dva kontinenta svatko se trudi uloviti krupnu ribu, pa tako i poduzetnici iz Hrvatske. Tako je jedna pametna aplikacija predstavljena na Svjetskom investicijskom forumu anđela investitora. Projekt sastavljen od nekoliko start-upova  bavi se razvojem aplikacija i pametnih igračaka.

"Ovdje očekujemo da dobijemo dodatna sredstva da puno brže razvijemo projekt", kaže Davor Komerički.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj investicijski forum zapravo je međunarodna organizacija i cilj mu je olakšati pristup kapitalu manjim i srednjim poduzetnicima.

"Istanbul je zanimljiv grad, to je jedini grad na svijetu u kojem su vladali mnogi vladari Bizanta, mnogi carevi Rimskog carstva i mnogi sultani Otomanskog carstva, ali sada, novi sultani, novi kraljevi i novi vladari 21. stoljeća su poduzetnici", kazao je Baybars Altuntas, generalni direktor Svjetskoga investicijskog foruma poslovnih anđela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Forum je krenuo iz Istanbula, a prošli mjesec otvoren je i Ured u Krapinsko-zagorskoj županiji. Zabok je tako postao središte investicijskog foruma za cijelu Europsku uniju.

"Ono što nam se pruža je 5000 anđela u cijelom svijetu i fondova. A na nama je da dobre start-upove koji imaju budućnost povezemo s anđelima", kazala je Helena Matuša, zamjenica ravnateljice Zagorske razvojne agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, na ovom forumu najavljena kao posebna gošća, dobila je nagradu za promicanje žena u biznisu i pozvala je investitore da ulože u Hrvatsku. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo