PREDSJEDNICA SE UHVATILA PUŠKE: / U tvornici koja iz Karlovca izvozi oružje diljem svijeta, ciljala je nacrtanog negativca

Image
Foto: Pixsell
26.3.2018.
20:02
Pixsell
VOYO logo

Nakon sastanka s Upravom tvrtke, kojem su nazočili i čelnici Karlovačke županije i Grada Karlovca, predsjednica nije davala izjave medijima, a pedesetpostotni vlasnik tvrtke Marko Vuković rekao je Hini da je predsjednica dobila informacije o gospodarskim temama, u vezi HS produkta prije svega informaciju da se gotovo sva proizvodnja izvozi.

"Novost za HS produkt je da se promijenio omjer izvoza. Dok se ranije gro proizvodnje izvozio na američko tržište, sada je čak 40 posto izvoza i na druga tržišta. Naime, s Američkim kupcima radimo kao i ranije, ali rastu nam druga tržišta, izvoz u razne druge zemlje," rekao je Vuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Streljivo uvozi svatko po svome

Između ostalog Vuković je rekao da se u godinu dana izveze oko 600.000 komada pištolja, te oko 70.000 jurišnih pušaka, konstruiranih u Karlovcu, a da se od ranijeg plana da HS Produkt pokrene i tvornicu streljiva za sada odustaje jer u svijetu sada ima dosta tvornica streljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Najmanja isplativa linija trebala bi proizvoditi 400 milijuna komada streljiva godišnje, za što sada i nema tržišta. Nema potrebe za tim jer hrvatska vojska i policija troši manje streljiva od HS Produkta koji za potrebe testiranja robe troši 12 milijuna komada godišnje. Kada bismo podigli tvornicu morali bismo u izvoz usmjeriti 80 ili 90 posto, a pokraj tvornica u Belgiji, Americi i npr. Rusiji to za sada nije realno," rekao je Vuković i dodao da je situacija sada takva, ali da se od potebe za gradnjom tvornice nije potpuno odustalo jer sada se streljivo uvozi „i to svako po svome“.

Novinari mnogih medijskih kuća su tijekom cijelog dana, koji je predsjednica provela radno, tražili njezinu izjavu o usuglašavanju stava državnog vrha o protjerivanju jednog ruskog diplomata u znak solidarnosti s Velikom Britanijom i u skladu sa zaključcima Europskog vijeća, zbog trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripala u Velikoj Britanij. No glasnogovornica Ureda predsjednice Ivana Crnić je rekla da se radi o zajedničkom stavu državnog vrha i da se tu nema što dodati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

26.03.2018., Karlovac - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarovic u sklopu svog boravka u Karlovackoj zupaniji posjetila je tvrtku HS Produkt i obisla proizvodne pogone. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo