sukob zbog nogometa / Predsjednica se ponovno oglasila o spornoj izjavi: 'Nisam uvrijedila Riječane, nikako'

Predsjednica je nedavno rekla da je NK Rijeka u doba SFRJ bio rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu

30.10.2019.
18:27
VOYO logo

Nestabilnu političku situaciju u Vladi Andrej Plenković htio je izbjeći i zbog skorog početka hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije. Premijer se stoga potrudio dokazati da će sve biti spremno prvoga siječnja iduće godine pa je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu predstavio prioritete predsjedanja.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je pratila premijerovo predstavljanje,  komentirala je burne reakcije na svoje izjave o NK Rijeka, ali i potrese u vladajućoj koaliciji uoči predsjedničkih izbora i hrvatskoga predsjedanja Europskom unijom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne sudjelujem u tim pregovorima, međutim vjerujem da svi razmišljaju kako je stabilnost države apsolutno nužna u ovome trenutku, ne samo zbog predsjedanja EU, već i zbog činjenica da moramo nastaviti pozitivne markoekonomske trenodove koji se u konačnici moraju odraziti u stvarnom životu. Nisam uvrijedila Riječane, nikako'', poručila je predsjednica.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjećamo, predsjednica je rekla da je u mladosti kao Riječanka odlazila na utakmice Rijeke, ali da je nažalost taj klub u to vrijeme više bio rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu i da su oni domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni kasnije odlazili najviše u Hajduk, a nešto malo u Dinamo.

Potporu za svoje teze o NK Rijeci Kolinda Grabar-Kitarović nije dobila ni ondje gdje se najviše nadala - u HDZ-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teza da je NK Rijeka bio rezerva ili produžena ruka nekih srpskih klubova nije stav HDZ-a u Rijeci, ni primorsko-goranskog HDZ-a. Međutim, predsjednica je mislila na određene političke pritiske koji su išli prema NK Rijeka u tadašnje vrijeme. Ja o njima ne mogu govoriti jer sam premlad da bih mogao ocijeniti što je bilo u ono vrijeme", poručio je ministar prometa Oleg Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo