PREDSJEDNICA SE NE ŽELI MIJEŠATI: / 'Neću se uključivati u raspravu o Kuščeviću. Stvar je do Plenkovića i njegove koalicije'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

HNS traži od premijera da smijeni ministra Kuščevića, jer smatra da je Kuščević "iz svega što se vidi u javnosti, najvjerojatnije koristio politički utjecaj radi osobne koristi”,

1.7.2019.
14:12
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je poručila da su institucije države stabilne te da ona, kao predsjednica Republike, u ovom trenutku nema nikakve potrebe uključivati se u raspravu o ministru uprave Lovri Kuščeviću.

"Stvar je do predsjednika Vlade (Andreja Plenkovića) i do njegove koalicije. To ne mogu uopće komentirati. Moja je je glavna dužnost stabilnost državne vlasti, odnosno državnih institucija. One su stabilne i u ovom trenutku nema nikakve potrebe da se uključujem u tu raspravu”, odgovorila je Grabar-Kitarović na marginama svečane akademije u povodu Dana Hrvatske obrtničke komora (HOK), upitana kako komentira ponašanje HNS-a odnosno ucjenjuje li ta stranka premijera Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS traži od premijera da smijeni ministra Kuščevića, jer smatra da je Kuščević "iz svega što se vidi u javnosti, najvjerojatnije koristio politički utjecaj radi osobne koristi”, a vezano uz preprodaju i prenamjenu zemljišta dok je bio načelnik na Braču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo