OTKRIVAJU BOLJKE /

Bandić na štakama, predsjednica primila infuziju, Plenković kašljao: Kakvo je zdravlje političara?

U Hrvatskoj ne postoji zakonska obveza, ali ni praksa da državni vrh objaVljuje rezultate svoje sistematskih pregleda

19.2.2019.
16:40
VOYO logo

Političari u Hrvatskoj, kao ni drugdje u svijetu, nisu dužni objaviti svoj zdravstveni karton, iako je njihovo zdravlje od vitalnog interesa za rad države.

Ipak, predsjedica Kolinda Grabar-Kitarović otvoreno je progovorila o svom zdravlju. Zbog viroze - uoči državnog posjeta Ankari Kolinda Grabar Kitarović bila je u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici - na infuziji. "Uostalom tko od vas nije bio na infuziji?", upitala je predsjednica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvoreno je predsjednica priznala da i obavlje godišnje preventivne preglede i to u privatnoj klinici u Sv. Nedelji. "Nažalost, imam neke genetske predispozicije od mojih četvero djedova i baka troje je umrlo od karcinoma tako da svake godine radim magnetsku rezonanciju dojki i unutarnjih organa", otkrila je predsjednica. 

Plenković zbog anemije nije odslužio vojni rok

U Hrvatskoj ne postoji zakonska obveza, ali ni praksa da državni vrh objaVljuje rezultate svoje sistematskih pregleda - iako Kolinda Grabar-Kitarović nije jedina političarka  koja je progovorila o svom zdrastvenom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da premijer Plenković nije odslužio vojni rok zbog takozvane mediteranske anemije - sam je priznao. "To je nešto što imate otkad ste se rodili. Ima to i moj maleni", kazao je svojedobno Plenković. A i nedavno je obavijestio javnost da je bio na Jordanovcu - zbog kašlja.

Samo dvadesetak dana od početka mandata - pred kamerama ministar branitelja Tomo Medved doznao je za probleme sa visokim tlakom. Drugi ministri  problema sa šećerom i visokim tlakom nisu imali zahvaljujući - zdravoj prehrani.

"Jutros sam popio sok od naranče, ali znam pojesti i zobenu kašu. Koliko vremena imam, ne stignem baš puno", rekao je ministar financija Zdravko Marić.

Problemi Milana Bandića

Poznato je da sve u danu stigne Milan Bandić - ali sustigli su ga i problemi sa zdravljem. Probleme s glasnicama, operacija sinusa, ali i moždani udar. Plućna emobolija, zbog koje je tjednima koristio štake -  kakvog je zdravstvenog stanja od kamera nije skrivao...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A šta ću, oguglao sam na sve", kazao je svojedobno Bandić. 

Bivši predsjednik Ivo Josipović operirao je oči, a nekadašnji ministar Hebrang odabrao je austrijski Innsburck za operaciju prostate. Ranko Ostojić preživio je sepsu, a ministar Goran Marić zbog dehidracije završio je u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok danas političari svoju medicinske kartone dijele s javnosti - doduše kada to žele i na način na koji žele - prije se o tome nije ni pričalo. Dijagnoze i zdravstveni problemi su se tajili kao u slučaju pokojnog predsjednika Franje Tuđmana. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo