PREDSJEDNICA POLOŽILA BIJELE RUŽE U JASENOVCU: / 'Drugi svjetski rat u našoj domovini i danas budi bolna sjećanja na brojna stradanja'

Image
Foto: Twitter

U ime predsjednice, koja neće nazočiti sutrašnjoj službenoj komemoraciji s predstavnicima Vlade i Sabora, u Jasenovac će doći predstojnica njezina Ureda Anamarija Kirinić

13.4.2019.
17:59
Twitter
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nastavila je svoju tradiciju te je u subotu, dan uoči službene komemoracije, posjetila Spomen područje Jasenovac i ispod spomenika položila buket bijelih ruža.

"Drugi svjetski rat u našoj domovini i danas budi bolna sjećanja na brojna stradanja. Polažući vijenac u sjećanje na žrtve logora Jasenovac i stojeći u tišini uz ovaj kameni cvijet, izražavam najdublji pijetet svim žrtvama koje su stradale u logoru. Neka ovo uvijek bude samo mjesto pijeteta, ali i mjesto koje će nas opominjati koliko je važno mlade naraštaje odgajati za mir, zajedništvo i solidarnost među ljudima i narodima. Prošlost ne možemo promijeniti, ali budućnost možemo graditi na bolji način, za ljepši i humaniji život svih ljudi u Hrvatskoj i diljem svijeta", napisala je predsjednica Grabar Kitarović u memorijalnoj knjizi u Jasenovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime predsjednice, koja neće nazočiti sutrašnjoj službenoj komemoraciji s predstavnicima Vlade i Sabora, u Jasenovac će doći predstojnica njezina Ureda Anamarija Kirinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Spomen području Jasenovac jučer je, u znak sjećanja na na proboj jasenovačkih logoraša, održana komemoracija u organizaciji manjinskih udruga i antifašista koji su četvrtu godinu zaredom odali počast ustaškim žrtvama odvojeno od službene državne svečanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo