U povodu godišnjice inauguracije /

Predsjednica: 'Ova dužnost je čast, ali prije svega ja sam majka, vjernica i Hrvatica'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Komentirala je i pitanje lektira i rekla kako misli da bi izbačene knjige poput Dnevnika Anne Frank ili Malog princa trebale ostati na popisu lektira

15.2.2019.
8:40
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu za Media servis rekla je kako su predizborne kampanje vrlo neplodno razdoblje i da zbog toga još ne otkriva hoće li se kandidirati za drugi mandat, ali i da o tome nije donijela odluku. 

"Vidim da mediji zapravo kreiraju nekandidate kao potencijalne protivnike meni na izborima, iako ni ja ni oni još nismo istaknuli svoju kandidaturu", rekla je i dodala da je izgledna podrška HDZ-a ako se kandidira. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja dolazim iz HDZ-a i meni je potpora HDZ-a bitna. Cijenim to, to je moje uvjerenje od rane mladosti, to je uvjerenje koje sam njegovala tijekom svog studija, kroz našu borbu za neovisnost", rekla je.

"Gledajte, ova dužnost je iznimna, iznimna čast, ali je iznimna odgovornost, golema odgovornost. Ja sam prije svega majka. Majka, Hrvatica, vjernica, građanka Republike Hrvatske i, naravno, građanka Europske unije, i doista želim razmotriti što je to čime ja mogu pridonijeti", kaže predsjednica na to što ni prethodni kandidati nisu prerano otkrivali da idu na izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirala je i pitanje lektira i rekla kako misli da bi izbačene knjige poput Dnevnika Anne Frank ili Malog princa trebale ostati na popisu lektira. Dodaje da trajno treba riješiti pitanje blokiranih građana, a govoreći o budućnosti želi završiti projekt Pantovčak i otvoriti šumu građanima. Rekla je i kako je rak-rana Hrvatske tromost pravosuđa, a o izjavi Antonija Tajanija kaže da je nedopustiva, ali i da je možda to rekao nesmotreno. Misli i kako će se ta izjava ogledati u njegovoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo