HDZ U CIBONI / Predsjednica okupila tisuće pristaša: 'Sve sile usmjerene na pokazivanje snage i zajedništva HDZ-a'

Članovi HDZ-a stigli su na skup iz cijele Hrvatske, a na njemu se mogao vidjeti cijeli vrh stranke

19.12.2019.
18:42
VOYO logo

Nakon završnog motivacijskog skupa u Puli svoju predsjedničku kampanju Zoran Milanović završava u Zagrebu, ali bez organiziranog skupa, već u - druženju s biračima.

Istodobno, upravo je u Zagrebu njegova protukandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović održala možda i najveći predizborni skup - u prepunoj dvorani Dražena Petrovića, u koju su pristaše stigli autobusima iz cijele Hrvatske. Među njima je i cijeli vrh HDZ-a koji ju podupire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica je ovih dana otvorila ozbiljno pitanje o korupciji u tajnim službama i bilo je zanimljivo vidjeti jesu li se na to osvrnuli čelnici HDZ-a. Taj detalj s mjesta događaja otkrila je naša reporterka Petra Mlačić.

Image

Predsjednica organizirala najveći skup u kampanji: Okupila je HDZ-ovce iz svih dijelova Hrvatske

Image

Predsjednica organizirala najveći skup u kampanji: Okupila je HDZ-ovce iz svih dijelova Hrvatske

"Nije bilo govora o tome. Zapravo, cijeli skup kasni gotovo pola sata, maloprije su se pojavili predsjednica i premijer u društvu čitavog vrha HDZ-a. Važno je reći kako je ovamo došlo nekoliko tisuća ljudi, ali Cibona još nije puna. Kad se pojavila, zavladala je euforija i krenuli su povici "Pobjeda, pobjeda!" Pripremljeno je i nekoliko iznenađenja na pozornici, kao onaj MilijanaBrkića i IvanaPenave", naglasila je naša reporterka i dodala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedno je prilično jasno, nitko nije želio govoriti ni o čemu osim o uspjehu ovog događaja jer im je to jako važno, pa su sve sile usmjerene prema tome da pokažu kako je HDZ zajedno sinkroniziran u želji i potpori predsjednici. Unatoč onome što smo čuli od SteveCuleja. Izgleda, prema onome što nam kažu neki HDZ-ovci, bavit će se njime, ali nakon izbora. Zato su ovamo došli sadašnji ministri, ali i bivši te svi oni koji podupiru Grabar-Kitarović. Prilično je jasno da im je svima važna njezina pobjeda."

Plenković je to poručio na središnjem predizbornom skupu HDZ-ove kandidatkinje Grabar-Kitarović u prepunoj dvorani Cibona te je izrazio uvjerenost da će "hrvatski narod u nedjelju pokazati mudrost i zrelost" te na izborima dati glas za nju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki naš čovjek može biti miran - kada je predsjednička dužnost u rukama Grabar-Kitarović, on ima domoljubnu, državnotvornu, demokršćanku, narodnjačku, istinsku predsjednicu koja štiti interese hrvatskog naroda, cijeni Domovinski rat, poštuje predsjednika Tuđmana i sve ono što je HDZ postigao u prvih 30 godina slobodne i samostalne Hrvatske", poručio je Plenković pred okupljenim simpatizerima iz cijele Hrvatske.

Glavni tajnik stranke Gordan Jandroković poručio je okupljenima kako svi zajedno moraju stati iza Kolinde", pojasniši da je to potrebno zbog napada kojima je izložena. "Do sada ni na jednim izborima nije bilo ovako prljave kampanje, s toliko zla, podmetanja i manipulacija", ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je i da u HDZ-u nema podjela. "Svi smo jedno, svi smo zajedno i to ćemo pokazati u nedjelju", rekao je te istaknuo da je u svijetu Hrvatska uz nogometnu reprezentaciju i ljepotu zemlje, prepoznata upravo po - Grabar-Kitarović.

Osvrnuo se i na protukandidata Zorana Milanovića rekavši da predsjednik Hrvatske ne može biti politički nasljednik Stipe Mesića i Ive Josipovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali, ne može ni onaj drugi koji je bio kreiran kao veliki projekt, veći Hrvat i domoljub nego što smo mi. I onda se dogodi sučeljavanje i vidjeli smo slabašnog političara i kandidata bez vizije, za razliku od naše Kolinde koja je dominirala i pokazala zašto se ljudi ponose njome i zašto će ponovno biti predsjednica", rekao je aludirajući na Miroslava Škoru.

Aktualna predsjednica svoju će predsjedničku kampanju završiti u petak na istoku zemlje, u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo