Njezine su mjere spremne /

Predsjednica odgovorila premijeru: 'Ako Vlada ne želi, sama ću predstaviti demografske mjere'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Predsjednica je kazala kako se nije čula s Aleksandrom Vučićem

4.5.2018.
12:45
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja je u posjetu Međimurju, komentirala je izjavu premijera Andreja Plenkovića koji joj je poručio da nema ništa protiv da ona iskoristi sve demografske mjere koje su joj na raspolaganju.

"Kroz posjete županijama i izmještanja ureda puno smo naučili o stanju na terenu. Koja je problematika, koje su pozitivne mjere koje se poduzimaju, ali i kako bi doveli do veće stope nataliteta. Postoji praćenje svjetskih i drugih trendova. Mjere su spremne, dogovorit ćemo se o njihovu predstavljanju. Ja bih voljela da to bude u sinergiji s Vladom, a ako ne bude, onda ću ih predstaviti sama", rekla je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su je pitali i o odnosu sa Srbijom. Kazala je kako se posljednjih nekoliko dana nije čula s tamošnjim kolegom, predsjednikom Aleksandrom Vučićem

"Međutim, susreli smo se usput u Skopju, na sastanku Procesa Brdo - Brijuni. Bili smo civilni, uljuđeni, ali nismo ulazili u razgovore. Ovo stanje treba smiriti, u interesu je i jedne i druge države da razgovaramo o budućnosti, a ne o prošlosti. Naravno da iz prošlosti imamo otvorena pitanja koja moramo riješiti. Ona se mogu riješiti dijalogom između Hrvatske i Srbije. Svima nam je to u interesu, prolaze godine, obitelji koje traže svoje nestale zavređuju to da mi budemo dovoljno odgovorni, da ne predbacujemo jedni drugima", poručila je predsjednica iz Međimurja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Vučić zabranio skupove u Hrtkovcima 6. svibnja: 'Srbija neće u prošlost, već u budućnost'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo