PREDSJEDNICA: / 'Netko pokušava napraviti razdor između Vlade i mene, treba to istražiti nakon ove objave rezultata anketa'

Image
Foto: N1

Izravno je prozvala HDZ jer su se naslađivali njenim padom popularnosti

11.11.2018.
16:51
N1
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zajedno s gotovo 70 šefova država u Parizu obilježava stogodišnjicu kraja Prvog svjetskog rata, na poziv francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

Za N1 je tom prilikom istaknula kako se slaže s ocjenom da ju netko pokušava posvaditi s Vladom. "Ne znam tko pokušava, ali vidim da netko pokušava. Apsolutno se slažem, ali mislim da ne treba prste upirati samo u moj Ured, nego da treba istražiti i drugdje, posebno nakon ove objave nakon rezultata istraživanja javnog mnijenja. Za mene je to i relevantno i irelevantno. Važno je što ljudi misle, ali prevelika se prašina digla oko Marakeške deklaracije", rekla je predsjednica i odmah nastavila o svom (ne)odlasku u Marakešu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HDZ SE SPRDA S PREDSJEDNICOM: /

Pogledajte što su joj poručili nakon što su izašle prošlomjesečne brojke

Image
HDZ SE SPRDA S PREDSJEDNICOM: /

Pogledajte što su joj poručili nakon što su izašle prošlomjesečne brojke

Naime, komentirajući rezultate Crobarometra prema kojem predsjednica gubi popularnost, HDZ je na Facebooku napisao: "Na vrhu ljestvice pozitivnog doživljaja hrvatskih političara vratio se, nakon tri mjeseca, “Nitko” (nijedan političar) s 21.1 posto (prema 20.0 u listopadu) i potisnuo predsjednicu Grabar-Kitarović na 2. mjesto. Koja je pak nakon “marakeške avanture” izgubila oko četvrtinu pristaša, sunovrativši se s prošlomjesečnih 25.2 na sadašnjih 19.4 posto".

O tome kako netko pokušava generirati sukobe između Vlade i predsjednice ranije je govorio Gordan Jandroković, a mediji su pisali kako u Vladi sumnjaju na savjetnika predsjednice Matu Radeljića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Neću reći da sam odustala, nego...'

"Razlog što sam ja, neću reći odustala, već odlučila ne ići... Sad mi je cijeli niz predsjednika i premijera rekao da neće ići zato što se to iz dokumenta koji je trebao biti samo nekakav politički "commitment", zajednička želja da riješimo ta pitanja, pretvorilo u programski dokument koji se uglavnom temelji na migracijama" rekla je, dodajući da to prepušta predsjedniku Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo