KOLINDA NA SKUPU U SESVETAMA ZAPJEVALA S MATOM BULIĆEM, DIZALA RUKE U ZRAK PA PORUČILA: / 'Nikad neću pomilovati osobu osuđenu za korupciju'

Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell, RTL

Plenković je istaknuo da predsjednica drži do dostojanstva Domovinskog rata te da cijeni žrtvu hrvatskih branitelja i lik Franje Tuđmana

2.1.2020.
17:53
Matija Habljak/Pixsell, RTL
VOYO logo

Aktualna predsjednica i kandidatkinja HDZ-a za drugi mandat, Kolinda Grabar Kitarović u Novom Jelkovcu/Sesvetama održava predizborni skup, javlja N1.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

KOLINDA SE BORI ZA GLASOVE BIRAČA UZ MATU BULIĆA: Došao vrh HDZ-a, ali i Milan Bandić

Image

KOLINDA SE BORI ZA GLASOVE BIRAČA UZ MATU BULIĆA: Došao vrh HDZ-a, ali i Milan Bandić

Na skup su stigli premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora, Gordan Jandroković i brojni ministri. Milijana Brkića dočekali su ovacijama, a na predsjedničin skup došao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te bivša europarlamentarka Marijana Petir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković (opet) po Milanoviću

Petir je istaknula četiri stvari koje smatra pozitivnim stranama Kolinde Grabar Kitarović - podrška slobodnoj nedjelji, stala je uz hrvatsko selo, poštuje Ustav i slijedi kršćanski svjetonazor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je istaknuo da predsjednica drži do dostojanstva Domovinskog rata te da cijeni žrtvu hrvatskih branitelja i lik Franje Tuđmana.

"Milanović se pokazao kao loš premijer, čovjek čiji su loši rezultati legitimitet da ne bude izabran u nedjelju!", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell

02.01.2020., Sesvete - Prdizborni skup Kolinde Grabar Kitarovic u Sesvetama. Photo: Matija Habljak/PIXSEL

'Moji su ustajali u 3 ujutro'

Predsjednica je najprije zapjevala s Matom Bulićem, pa se u svom govoru zahvalila obitelji, spomenuvši svoje roditelje, za koje je rekla da nisu buržoazija, nego su ustajali u tri sata ujutro kako bi išli raditi.

"Nikada neću pomilovati osobu osuđenu za korupciju", rekla je Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je zapjevala s Bulićem, u svojem se govoru zahvalila i obitelji, spomenuvši svoje roditelje, za koje je rekla da nisu buržoazija, nego su ustajali u tri sata ujutro kako bi išli raditi. Također, proglasila je pobjedu.

"Danas, u našem Zagrebu, proglašavam pobjedu na predsjedničkim izborima 2020. godine!", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okupimo se kao i 1990. i kao što na nas je okupljao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, a ne na Milanovićevoj podjeli Hrvatske", pozvala je Kolinda Grabar – Kitarović u ispunjenoj sportskoj dvorani u krajnjoj istočnoj zagrebačkoj četvrti Jelkovec.

Kako je kazao predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, Sesvete i Dubrava imaju više od 300 tisuća stanovnika i utvrda su HDZ-a koja je donijela pobjedu predsjednici prije pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

'Moj ured je bila cijela Hrvatska'

"Moj ured je bila cijela Hrvatska, a bit će i dalje, kazala je Grabar-Kitarović" i pohvalila se da je tijekom svog predsjedničkog mandata, u odnosu na svoje prethodnike, uštedjela 15 milijuna kuna.

Zahvalila je stranci na podršci i povjerenju, kao i drugim strankama, te svim glasačima, a najviše svojim roditeljima koji su tijekom kampanje morali trpjeti svakojake objede i svojoj obitelji, a posebno suprugu Jakovu, koji je dobio najveći pljesak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kratkom obraćanju Andrej Plenković je kazao da su svi okupljeni ponosni na Kolindu Grabar - Kitarović jer je dokazala da štiti hrvatske nacionalne interese, cijeni žrtvu hrvatskih branitelja i poštuje prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana.

Izbor u nedjelju je jednostavan, jer je protiv nje loš kandidat, koji dijelu Hrvatsku i čiji su „gospodarski rezultati legitimitet da ne bude izabran“, kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo