posjetila kliniku cleveland / Predsjednica isprobala simulator helikoptera: 'Bila je izvanredna! Pacijent je zdrav, transport je uspio'

''Gospođa predsjednica je bila izvanredna", kazao je Tomislav Mihaljević, predsjednik Uprave Klinike Cleveland.

21.9.2019.
17:00
VOYO logo

Hrvatska predsjednica i dalje je u Clevelandu gdje je održala govor na konferenciji Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka. 

Gala večera okupila je 500-tinjak profesionalaca iz znanosti, umjetnosti i biznisa koji su stigli iz cijele Amerike. Kolinda Grabar Kitarović je poručila kako od Udruženja očekuje da budu poticatelji i promicatelji suradnje i razmjene znanja, kako na području gospodarstva, tako i na svim drugim područjima koja su preduvjet gospodarskog razvoja. 

'"Tako je zadivljujuće da ste uspjeli u tako kompetitivnim društvima. Mislim da to dokazuje da su, kao prvo, Hrvati velik narod, ali kao drugo, da se kod kuće moramo riješiti korupcije i nepotizma, jer vi koji sjedite za ovim stolovima i uspjeli ste diljem svijeta niste imali veze u društvima u koja ste došli", kazala je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije gala večere, predsjednica je posjetila i kliniku Cleveland, koja obuhvaća 16 bolnica u SAD-u i još nekoliko u ostatku svijeta. Više od 66 tisuća zaposlenih godišnje brine o čak 8 milijuna pacijenata. U klinici u Clevelandu dnevno se izvodi tisuću različitih zahvata. Predsjednica je jedina dobila priliku ući u operacijske dvorane, u koje zbog zaštite pacijenata kamere nisu mogle, a bila je i u simulatoru helikoptera.

''Možemo simulirati sva moguća stanja koja pacijenta mogu zadesiti tijekom transporta helikopterom. Gospođa predsjednica je bila izvanredna. Pacijent je zdrav, transport je uspio i, evo, nadam se da je to bilo ilustrativno", kazao je Tomislav Mihaljević, predsjednik Uprave Klinike Cleveland. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo