pisala francuskom predsjedniku / Predsjednica intervenirala kod Macrona: 'Nemojte odustati od traganja za kapetanom Miškićem!'

Image
Foto: Pixsell/AP

Hrvatska predsjednica pisala je francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu

6.10.2019.
12:15
Pixsell/AP
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović zamolila je francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da se svojim autoritetom zauzme za ponovno razmatranje odluke o obustavljanju potrage te da se ne odustane od traganja za kapetanom Dinom Miškićem i njegovim članovima posade sve dok postoji i mala vjerojatnost i nada kako bi ona mogla uroditi plodom.

Predsjednica je zahvalila predsjedniku Macronu na naporima koje su francuske vlasti i nadležna tijela dosad poduzimali u ovome slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, francuske vlasti objavile su u petak da se obustavlja potraga za potonulim brodom "Bourbon Rhode" iako sedam članova posade, među kojima je i kapetan iz Šibenika, još nisu pronađeni. Brod je potonuo 26. rujna na Atlantiku, oko 2000 kilometara od francuskog otoka Martiniquea, a tijekom potrage koja je trajala sedam dana pronađena su tri preživjela i četvero mrtvih pomoraca. Ukupno je na brodu bilo 14 članova posade. 

Prijatelji Dina Miškića pokrenuli su peticiju kako bi francuske vlasti nastavile potragu za nestalim pomorcima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grlić Radman: "Nisu sve mogućnosti iscrpljene"

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je da zajedno s obitelji i prijateljima nestalog hrvatskog kapetana Dine Miškića vjeruje da je Miškić živ, da nisu sve mogućnosti iscrpljene i podsjetio je da je trgovačkim brodovima naređeno da motre područje potonuća broda Bourbon Rhodea.

"Izdane su upute svim trgovačkim brodovima i zrakoplovima da motre područje. Nisu sve mogućnosti iscrpljene. Obitelj, prijatelji i mi se nadamo i vjerujemo da je kapetan živ", rekao je Grlić Radman novinarima u nedjelju na 28. obljetnici utemeljenja 144. brigade Hrvatske vojske - Sesvete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada su u pitanju životi hrvatskih državljana, onda smo tu prvi da ih zaštitimo", rekao je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo