STVARA SE SAVEZNIŠTVO? / Predsjednica i MOST imaju zajedničkog 'neprijatelja': 'Neka nam pomogne smijeniti Kujundžića'

'Žao mi je da ovom zadnjom rekonstrukcijom Vlade nije zahvaćeno i zdravstvo'

3.8.2019.
20:39
VOYO logo

Stanjem u zdravstvu nije zadovoljna ni predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je oštro kritizirala Ministarstvo zdravstva, ali i samog ministra MilanaKujundžića te je izrazila žaljenje što rekonstrukcijom nije zahvaćen i taj resor.

Nije trebalo dugo čekati na odgovor ministra, a MOST-ovci su to iskoristili i pozvali predsjednicu da im pomogne smijeniti ga. Iako je preživio rekonstrukciju Vlade jer ga premijer nije smijenio, uz oporbu, Kujundžićev odlazak javno zaziva i predsjednica od koje će MOST zatražiti da sazove izvanrednu sjednicu Sabora kako bi raspravili o već upućenom zahtjevu za smjenu ministra Kujundžića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je stvarno odlučna da se distancira od politike koju provodi Milan Kujundžić, odnosno činjenice da ne provodi uopće reforme u zdravstvenom sustavu, onda ona ima instrumente koje može iskoristiti, a to je sazvati izvanrednu sjednicu Sabora", kaže politički tajnik MOST-a Nikola Grmoja.

Iz Ureda Predsjednice poručuju da zahtjev neće komentirati dok ga fomalno ne dobiju, no jučer je za Hrvatski radio jasno dala do znanja što misli o Kujundžiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U posljednje tri godine nije se učinilo gotovo ništa. Žao mi je da tijekom ove zadnje rekonstrukcije Vlade nije zahvaćeno i zdravstvo. Mislim da tu trebamo dobrog menadžera koji može i ne mora biti liječnik", kazala je predsjednica.

Pritom je poručila da se ne bi htjela miješati u oporbene zahtjeve. Danas pred kamere nije htjela. Ministar zdravstva je pak podrugljivo odgovorio predsjednici da će prije terapije razmotriti druge bolesti, a za RTL je poručio da ga MOST-ov zahtjev ne opterećuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno, iz Vlade poručuju da je predsjedničin osvrt na Kujundžića na osobnoj razini, a ne kritika Vladi. Podsjećaju da su Grabar-Kitarović i Kujundžić prije pet godina bili protukandidati na predsjedničkim izborima. Da sjednicu Sabora zbog rasprave o Kujundžićevom opozivu neće sazvati u propisanom roku od 30 dana rekli su još sredinom srpnja, kada je MOST predao zahtjev.

"Ako ona to ne učini, pokazat će se da je samo igračka Andreja Plenkovića i da je ovo sukobljavanje s njegovom Vladom samo igrokaz uoči predstojećih predsjedničkih izbora", rekao je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objašnjenje je oporba zatražila i od Ustavnog suda, no kako doznajemo, odgovor će dobiti tek za mjesec dana pa se uzdaju u predsjednicu.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo