PREDSJEDNICA DOBILA POTPORU ŠEST ZAJEDNICA HDZ-a: / 'Jedinstvo HDZ-a je apsolutno'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Podršku predsjednici Kolindi Grabar Kitarović zadnjeg su dana predizborne kampanje dale Zajednica žena 'Katarina Zrinska', Zajednica utemeljitelja 'dr.

20.12.2019.
13:22
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Šest akademskih zajednica HDZ-a, među kojima Zajednica žena "Katarina Zrinska" i Zajednica utemeljitelja "dr. Franjo Tuđman", poduprlo je u petak predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović u utrci za novi mandat s porukom da je jedinstvo HDZ-a apsolutno.

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinska" Nada Murganić rekla je da je Grabar-Kitarović obrazovana žena koja je imala političku i profesionalnu karijeru i prije nego što je postala predsjednicom, da je riječ o odličnoj državnici i demokršćanki koja se zalaže za očuvanje hrvatske kulturne baštine i tradicije te za obiteljske vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠKORO UPITAO KOLINDU ŠTO JE RADILA U NJEGOVU ORMARU '90-IH: /

Zajednica žena HDZ-a mu optužila ga za seksizam

Image
ŠKORO UPITAO KOLINDU ŠTO JE RADILA U NJEGOVU ORMARU '90-IH: /

Zajednica žena HDZ-a mu optužila ga za seksizam

Srčana, srdačna, iskrena, topla, vrijedna i hrabra

"Ona je politici kao žena dala jedan poseban štih, srčana je, srdačna, iskrena, topla, vrijedna", istaknula je Murganić te dodala da je aktualna predsjednica hrabra žena koja je od početka mandata stalno napadana s ciljem da se obezvrijede njezine zasluge.

Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica rekao je kako ljudi koji su stvarali državu žele predsjednika koji će sustav izgrađivati, a ne razgrađivati i koji je u stanju voditi državu. Pozvao je sve utemeljitelje stranke da podrže Kolindu Grabar-Kitarović. Ustvrdio je kako nema većeg apsurda nego kad se neki pozivaju se na tuđmanizam s pozicije koje nikada nisu bile dijelom politike prvog hrvatskog predsjednika te poručio da je HDZ Tuđmanova stranka i nasljeđe koja čuva poziciju desnog centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara boji li se HDZ rasipanja glasova birača, Kapulica je odgovorio da ankete pokazuju kako je sasvim izvjesno da kandidatkinja HDZ-a vodi u odnosu na sve druge kandidate i da nemaju nikakvih dvojbi da će ući u drugi krug i pobijediti.

"Jedinstvo HDZ-a je apsolutno i naprotiv suprotno tezama da postoji nejedinstvo pokazali smo da smo učvrstili jedinstvo i okupili čitavu stranku oko izbornog cilja i pobjede Kolinde Grabar Kitarović", odgovorio je Kapulica na pitanje postoji li nejedinstvo unutar HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najiskusnija i najstručnija

U ime Zajednice branitelja HDZ-a, general bojnik Miljenko Filipović istaknuo je kako je za vrijeme mandata Grabar-Kitarović donesen jedinstveni zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a vojska vraćena u Sinj, Varaždin, Pulu i Vukovar. Vraćen je dignitet Domovinskom ratu i dostojanstvo hrvatskim braniteljima, dodao je.

"Na izborima ne biramo samo predsjednika Hrvatske nego i vrhovnog zapovjednika Hrvatska vojske, a od svih kandidata najiskusnija i najstručnija je Kolinda Grabar Kitarović", ocijenio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Mladež HDZ-a daje punu potporu aktualnoj predsjednici čiji je predsjednik Ivan Vidiš istaknuo kako žele da se nastavi kontinuitet njezine politike prema mladima. Predsjednica Republike Hrvatske je svojom potporom sveučilištima i znanstvenim institucijama odlično zastupala taj temelj razvitka Hrvatske, rekao je Ivica Kostović, predsjednik Akademske zajednice HDZ-a "dr. Ante Starčević" koja također snažno podupire aktualnu predsjednicu.

U ime Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević rekao je kako je Grabar Kitarović, među ostalim, bila najvažniji gospodarski diplomat Hrvatske u Europi i svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo