poruka s pantovčaka / Predsjednica čestitala Dan neovisnosti: 'Postigli smo niz uspjeha, ali želimo još više i bolje!'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Želimo državu u kojoj će svatko biti cijenjen na temelju svojega rada i doprinosa općemu dobru, u kojoj će naša djeca i mladi imati zajamčenu perspektivu'

5.10.2018.
15:47
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u petak je građanima uputila čestitke uoči Dana neovisnosti istaknuvši da je Hrvatska od proglašenja neovisnosti u listopadu 1991.  postigla niz uspjeha, ali i da želimo "još više i bolje".

"Želimo državu u kojoj će svatko biti cijenjen na temelju svojega rada i doprinosa općemu dobru, u kojoj će naša djeca i mladi imati zajamčenu perspektivu dobrog obrazovanja, zaposlenja i pravedne plaće, a obitelji sve potrebne uvjete za rađanje i odgoj djece. Želimo Hrvatsku u kojoj će biti više domovinskog zajedništva, solidarnosti i međuljudskog uvažavanja", poručila je predsjednica u čestitki koju je za Dan neovisnosti, 8. listopada, uputila svim Hrvaticama i Hrvatima te svim državljanima i državljankama u zemlji i diljem svijeta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom godina neovisnosti postigli smo sjajne uspjehe na mnogim područjima državnog i društvenog razvoja, ali znamo da imamo sjajne razvojne potencijale i zato želimo još više i bolje", stoji u čestitki predsjednice.

Podsjeća se i na odluku Hrvatskoga sabora 8. listopada 1991., kada je nakon dugih stoljeća borbe, konačno i neopozivo, pod odlučnim vodstvom prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana i zahvaljujući hrabrosti naših branitelja, ostvarena povijesna težnja državne neovisnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica ističe da smo danas "ponosni na svoju demokratsku državu, koja je, zahvaljujući brojnim međunarodnim uspjesima naših državljana, poznata diljem svijeta".

"Imamo povijest koja nas nadahnjuje i budućnost koja nas obvezuje", poručuje predsjednica u čestitki za Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo