IZDANA UPOZORENJA /

Najgore tek dolazi, smrzavat ćemo se, a prijete bujične poplave. Stiže nam i snijeg

Najjača kiša zbog koje su izdana i upozorenja za moguće bujične poplave bit će na Jadranu i to od sjevernog pa sve do južnog dijela

Ana Bago Tomac

Ana Bago Tomac

12.9.2024.
23:36
VOYO logo

Najavljena promjena vremena zahvatila je našu zemlju već tijekom noći, a osobito izražena bila je na sjevernom, zatim i na srednjem Jadranu. Na vrijeme će utjecati premještanje ciklone kroz Jadransko more što će donijeti još grmljavinskih oluja, osobito Dalmaciji.

Hladno i vjetrovito jutro

Jutro će u cijeloj zemlji biti oblačno i kišovito, ali i hladno te vjetrovito! Najjača kiša zbog koje su izdana i upozorenja za moguće bujične poplave bit će na Jadranu i to od sjevernog pa sve do južnog dijela. Puhat će i jaka bura s olujnim udarima, u unutrašnjosti sjeverni vjetar, a uz ove temperature sve će više podsjećati na kraj jeseni i možda početak zime!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu dana, osobito u zapadnim dijelovima unutrašnjosti kiša će postupno slabjeti, zatim i prestati, no ostat će pretežno oblačno. Što se tiče temperatura, sutra neće biti nekog izraženog hoda - odnosno neće značajno rasti u odnosu na jutarnje - najviša dnevna od 9 do samo 13 stupnjeva. Uz umjeren sjeverac osjećaj hladnoće bit će još i veći!

Image
OVO JE MOĆNO /

Nevjerojatna snimka: Pijavica protutnjala između Korčule i Orebića, prešla na kopno

Image
OVO JE MOĆNO /

Nevjerojatna snimka: Pijavica protutnjala između Korčule i Orebića, prešla na kopno

Na istoku cijeli dan kišovito i oblačno. Ovdje će povremeno biti i jake kiše, a temperatura u odnosu na današnje vrijednosti osjetno niža - između 10 i 13 uz umjeren sjeverozapadnjak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaka kiša i povremeno izraženije grmljavinsko nevrijeme i sutra na južnom dijelu Jadrana. Povremeno će na krajenjm jugu biti i sunčanih razdoblja, ali ostaje vrlo nestabilno. U većem dijelu jaka bura, samo na krajnjem jugu i dalje jugozapadni vjetar koji će krajem dana okrenuti na zapadni. Sjeverni Jadran imat će manje grmljavine i jakih oborina, ali ostaje oblačno i vjetrovito. U višem gorju povremeno će od sredine dana padati susnježica pa i snijeg!

Što nas čeka u idućim danima?

I sljedećih dana temperature će za kopnene krajeve biti ispod prosjeka za prvu polovicu rujna - iako će se vrijeme polako ipak smirivati - osobito što se tiče ovako jake i obilne kiše. U subotu i nedjelju u unutrašnjosti će povremeno biti suho, ali ostaje oblačno sve tamo do utorka i srijede kada opet stižu novi pljuskovi! Sredinom tjedna temperatura će se opet popeti iznad 20 što je u usporedbi s ovih 13, 14 ipak zatopljenje!

Na Jadranu u subotu još jaka bura, ujutro i s olujnim udarima, a onda postupno smirivanje vremena - i kiše i vjetra. Ovdje će biti i duljih sunčanih razdoblja, a novi prodor nestabilnog zraka stiže sredinom idućeg tjedna!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo