PREBIJENI SPLIĆANI U ZLOGLASNOM BEOGRADSKOM ZATVORU: / Razdvojili ih, nemaju ni pravo na poziv

Image

Šestorica huligana nemaju pravo ni na telefonski poziv jer je telefoniranje svima zabranjeno.

19.12.2017.
18:48
VOYO logo

Šestorica Splićana koji su sudjelovali u neredima na stadionu Partizana tijekom 'vječnog derbija' u Beogradu smješteni su u beogradski zatvor, nakon što ih je pregledao zatvorski liječnik te im prepisao potrebne terapije zbog teških ozljeda koje su zadobili u masovnoj tučnjaci na stadionu.

Nemaju pravo na poziv

Ivan Mišković (18), Stjepan Mihovilović (30), Hrvoje Baković (31), Jakov Podrug (23) i Damir Tovarović (37) smješteni su u prijemnom odjelu pritvorskog odjeljenja, a tamo su razdvojeni po različitim ćelijama, piše Slobodna Dalmacija. Naime, prema Zakonu o izvršenju kaznenih sankcija, pritvorenici koji su osumnjičeni za zajedničko sudjelovanje u izvšrenju kaznenog djela smještaju se odvojeno, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šestorica huligana nemaju pravo ni na telefonski poziv jer je telefoniranje svima zabranjeno. Posjete smiju imati triput mjesečno, a ako sud dozvoli, imaju mogućnost za nešto više.

Netrpeljivost među pritvorenicima

Prijetnje pritvorenim Hrvatima službeno nisu evidentirati, no to je teško pratiti s obzirom da zatvorenici baš ne običavaju protokolarno prijetiti. Prema neslužbenim informacijama koje su kolale hrvatskim medijima, netrpeljivost između Srba i Hrvata u zatvoru dodatno je podgrijala tetovaža vukovarskog vodotornja na jednom od Splićana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo