Informatika i tehnologija / Prebacivanje aplikacija na drugi mobitel - Savjeti za prebacivanje

Image
Foto: Pixabay

Ovi jednostavni trikovi će vam pomoći da podijelite svoju instaliranu aplikaciju s vašim prijateljima ili za jednostavno prebacivanje aplikacija na drugi mobitel

16.8.2018.
16:45
Pixabay
VOYO logo

Prebacivanje aplikacija na drugi mobitel ili ako samo prebacujete android aplikaciju prijatelju s jednog mobitela na drugi, evo kako to možete napraviti jednostavno i brzo.

Kupili ste novi mobilni uređaj, smartfon. Naravno to ste vjerojatno napravili između ostalog i zbog toga što je a vaš trenutni uređaj krcat je predivnim aplikacijama koje ne želite izgubiti. Ne brinite i pripremite se za "digitalnu selidbu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, kupili ste novi mobitel, a sve su vam aplikacije na starom. Evo nekoliko koraka za prebacivanje aplikacija na drugi mobitel, uz savjet kako to bezbolno napraviti. 

Započnite postupak logiranjem na vaš Google račun na starom uređaju, a to provjerite u izborniku Settings > Accounts.
Zatim u izborniku pronađite postavke "Sigurnosne snimke sustava", poznatije kao Backup
Mjesto ovog izbornika ovisi od mobitela do mobitela, no najčešće ga se ipak može pronaći unutar izbornika General Settings.
Kada ste ga pronašli, odaberite opciju 'Back up my data'. Time ćete osigurati da se sve osobne stvari poput aplikacija, lozinki i postavki uploadaju na Google.
Nakon toga pokrenete svoj novi mobitel pa skinite aplikaciju Google Drive i logirajte se svojim Google profilom. 
Pronađite izbornik sa spremljenom snimkom sustava. 
Izaberite onu najnoviju i potvrdite download.
Google Drive će nakon toga povući vaše spremljene podatke na novi mobitel. To naravno uključuje postavke i programe koje ste imali skinute na drugom uređaju.
Zar nije jednostavno, brzo i elegantno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj još jedna informacija, a to je da prebacivanje aplikacija na drugi mobitel možete napraviti i preko bluetootha ili Gmail-a, ali za to morate instalirati besplatan program s Google Play Store koji će to napraviti umjesto vas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo