'NIJE NAM JASNO ŠTO SDP ŽELI' / Tomašević otkrio cijenu boksova za smeće, govorio o robotaksijima, pa se osvrnuo na krizu vlasti u Zagrebu

'Naši sastanci su trajali i po četiri sata, odgovarali smo na SDP-ova pitanja i tumačio sam sve', rekao je gradonačelnik komentirajući krizu gradske vlasti

13.9.2022.
10:43
VOYO logo

Danas u 11 sati u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i ravnatelj škole Mario Keča održali su konferenciju za medije na temu završetka radova na cjelovitoj obnovi i dogradnji škole.

Gradonačelnik i njegovi zamjenici održali su potom redovitu konferenciju za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Često to govorim, nema ljepše stvari u gradonačelničkom poslu nego otvoriti novu školu", rekao je na početku Tomašević. "Ovo je jedna od najmodernijih škola u Hrvatskoj". Naglasio je da je sramota da smo u glavnom gradu zemlje imali škole u tri smjene.

Ravnatelj škole Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog Mario Keča rekao je da su "dobili uređenu zgradu opremljenu svim sredstvima i pomagalima, sportsku dvoranu i kuhinju koju nisu imali, uvjete koje svaka škola treba imati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik gradonačelnika Luka Korleat rekao je da je u pitanju složen zahvat i vrhunski prostor.

Popunjavanje pročelničkih pozicija

U tijeku je popunjavanje pročelničkih pozicija Grada Zagreba, otkrila je Danijela Dolenec te pozvala sve da se jave na natječaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavljeno je pitanje hoće li poskupjeti obroci za školarce. Dolenec je rekla da neće. Tomašević je potom dodatno razjasnio: "Ovaj projekt rekonstrukcije i ojačanja nije išao u procesu obnove, ne možemo povući ni jedan euro iz Fonda solidarnosti."

Tomašević je govorio i o suradnji sa SDP-om. "Dolazi školski odmor, pa se nadam da ćete to prije pokazati. Jasno je da nije jasno što SDP želi, a mi smo otvoreni za reviziju sporazuma. O svemu će se ovih dana morati očitovati gradski i nacionalni SDP. Nije bilo moguće mijenjati predsjednika gradske skupštine dok traje. Otvoreni smo za suradnju, ali nam nije jasno što gradski SDP želi", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li to kriza vlasti? "Jučer sam rekao da smo sve točke stavili u dobroj vjeri, da su bitne za razvoj grada. Kako će biti sa SDP-om, vidjet će se sljedećih dana.

Naši sastanci su trajali i po četiri sata, odgovarali smo na SDP-ova pitanja i tumačio sam sve'', rekao je Tomašević odgovarajući na tvrdnje bivših partnera da nisu bili informirani o potezima Možemo. ''Od drugih stranaka ništa ne očekujem, niti se u unutarstranačke stvari miješam'', ponovio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako izgleda nacionalni SDP? Tomašević je imao neodređeni odgovor jer, kako kaže, nije mu jasno što SDP želi.

O boksovima za smeće

Tomašević je govorio i o tvrtkama koje rade boksove za smeće, rekavši da ih postoji više od četiri. Te četiri su isporučile gotov boks, a na stanarima je odluka od koga će ih kupiti. Postoji tipski boks prema mjerilima ministarstva kako treba izgledati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo koja zgrada bilo koju firmu može uzeti, ovo nije javna nabava. Sadašnje cijene se kreću oko 20 tisuća kuna po jednom boksu koji je dovoljan za negdje 35 stanova", rekao je te odgovorio na pitanje koliko će trebati boksova. "To je dinamičan proces i teško je reći jer sve više suvlasnika nam se javlja i nakon što su se odlučili za boksove su se predomislili i ipak ih vraćaju u svoje smetlarnike. Bilo je četiri tisuće pregleda koji su htjeli vidjeti zadovoljavaju li njihove kapacitete. Boksovi su zadnja opcija koju mi želimo. Primarno želimo da vratimo spremnike na zemljišta zgrada".

Govoreći o raspisivanju natječaja za izgradnju lokacije za robotaksije kazao je da grad ne ostaje bez zelene površine jer je prema planu namijenjena za infrastrukturnu izgradnju. "Svi su konzultirani za to zemljište i to nije bilo ni u planu kao zelena površina", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazio je nezadovoljstvo zbog plinske krize i načina na koji je regulirano tržište trgovine plina u Hrvatskoj za što su krivi vlast i regulator.

Image
'TO SIGURNO NIJE MOJE ZBOGOM' /

SDP sutra izbacuje predsjednika zagrebačkog ogranka stranke? Gotovac otkrio što će napraviti ako dođe do toga

Image
'TO SIGURNO NIJE MOJE ZBOGOM' /

SDP sutra izbacuje predsjednika zagrebačkog ogranka stranke? Gotovac otkrio što će napraviti ako dođe do toga

Gotovac se pribojava da će ga izbaciti iz stranke

Podsjetimo, predsjednik zagrebačkog ogranka SDP-a Viktor Gotovac rekao je jučer za N1 da zbog prekida suradnje s platformom Možemo! očekuje da će sutra biti sankcioniran izbacivanjem na sjednici Predsjedništva stranke. "Još uvijek sam predsjednik. Prema mojim informacijama, sutra se pokreće postupak za moje izbacivanje iz stranke", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovac je dodao da mu se osim raskida sporazuma s Možemo! u zagrebačkoj Skupštini na teret stavlja i govor na konvenciji. Istaknuo je da nisu željeli kraj koalicije raskidom sporazuma.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo