HDZ može i bez njega /

Miroslav Škoro: 'Iznenađen sam kao i vi rezultatom HDZ-a. Našeg promatrača su napali i bilo je nepravilnosti'

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro ima prvu presicu nakon izbora.

6.7.2020.
14:26
VOYO logo

Ni 24 sata od završetka glasanja na parlamentarnim izborima, HDZ je objavio da ima 76 ruku za sastavljanje nove vlade. Iako su analitičari i ankete pretpostavljale da se nova vlada neće moći sastaviti bez Domovinskog pokreta Miroslava Škore, to ipak neće biti tako, a mnogi već zaključuju da bi i neki izabrani zastupnici iz te nove stranke mogli "pretrčati" u pobjednički tabor.

Što o tome kaže predsjednik Domovinskog pokreta pogledajte na njegovoj press konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslav Škoro održao je konferenciju za medije na kojoj se dotaknuo jučerašnjih izbora i svojih planova za Sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Završili smo izborni ciklus. Još jedanput mogu reći da smo zadovoljni brojem osvojenih mandata. Biti star pedesetak dana, a osvojiti 16 saborskih mandata i biti treća politička snaga u Hrvatskoj nije mala stvar'', kazao je Miroslav Škoro na početku svog obraćanja. 

''Koristim priliku čestitati relativnom pobjedniku. Zahvaljujem svim našim volonterima i svima koji su sudjelovali u ovoj složenoj operaciji koja se događala u otežanim uvjetima'', kazao je Škoro.

"Mislim da nema osobe u Hrvatskoj koja nije ostala začuđena koliko je osvojio HDZ jer su ankete pokazale svoju nevjerodostojnost. Mi dugo tvrdimo da treba regulirati te brojeve koji izlaze u javnost", rekao je Škoro.

"Imali smo dosta nepravilnosti i fizički nasrtaj na promatrača Domovinskog pokreta", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Statirao u kukuruzu''

"Nismo trgovačka stranka i drago mi je da nakon svih provokacija možemo pred vama stajati", kazao je Škoro.

''Kad sam došao u Gračanima glasati u osnovnu školu, mi smo čekali 35-40 minuta jer niti ti ljudi unutra nisu znali što treba raditi. Naravno, ja sam statirao u kukuruzu, a niste ni vi novinari znali. Samo ste htjeli obaviti svoj posao'', komentirao je Škoro proces glasovanja u vrijeme koronakrize. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zanimljivo je da su stranke desnice osvojile puno mandata u Saboru i to pokazuje kako diše hrvatskoj biračko tijelo i to je prilika da se naprave reforme, Čini mi se i da su Most i Domovinski pokret naučili iz ovih izbora: da je bilo više sluha, bilo bi i više mandata jer oni su u nekoliko jedinica došli do praga i kada bi se to pretočilo, to bi bilo puno više. Nećemo osporavati rezultate izbora", smatra Škoro.

''Svi prepoznajemo što su ključne točke problema u Hrvatskoj. Problemi su legalističke, strukturalne prirode. Sve dok imamo ovakav izborni zakon, ne možemo dobiti prave reprezente u Sabor. Nismo zadovoljni izgledom izbornih jedinica'', kazao je Škoro. 

''Mislim da birači očekuju nakon toliko preferencijskih glasova da ja u tom Saboru budem i ja ću u njemu biti'', kratko je komentirao.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo