reakcija na hdz-ove navode /

Pranić o HDZ-ovom demantiju za plaće: 'Očito su se brinuli samo za vlastita primanja i uhljebnička mjesta'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

'Ni to im nije bilo malo pa je moj prethodnik uživao punih šest mjeseci privilegiju najskupljeg djelatnika grada dok su zaposlenici grada imali minimalac, a ja kao gradonačelnik dijelio njihovu sudbinu'

24.1.2018.
13:18
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

"Od 27.06.2016. do 01.01.2018. plaća gradnačelnika Vrgorca iznosila je u netto iznosu 4.300 kn. Od 01.01.2018 nakon što je stupio na dužnost saborskog zastupnika, volonter je bez naknade u gradu Vrgorcu.

Plaća za koju HDZ iznosi neistine, nikada nije isplaćena; a taj modalitet je trebalo pravno ostvariti radi podizanja plaće u gradskoj upravi ostalim zaposlenicima koji su zbog mjera štednje 18 mjeseci primali minimalne plaće. Zanimljivo je prozivanje Vrgoračkog HDZ-a koji je iza sebe ostavio milijunske dugove, neisplaćene stipendije, neisplaćene subvencije poljoprivrednicima, kao i brojne neplaćane račune prema dobavljačima", navode danas u priopćenju Mosta reagirajući na navode HDZ-ova Kluba vijećnika u Gradskom vijeću Vrgorca o Pranićevoj plaći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ni to im nije bilo malo pa je moj prethodnik uživao punih šest mjeseci privilegiju najskupljeg djelatnika grada dok su zaposlenici grada imali minimalac, a ja kao gradonačelnik dijelio njihovu sudbinu. Navikao sam na HDZ-ova prozivanja, ali građani su pokazali na izborima što misle o njima, a što o meni“, ističe Pranić.

"Mogu navesti i što su u tih 18 mjeseci sve radili oni koji me danas prozivaju: bivši gradonačelnik HDZ-a uhljebljen je u županijskom uredu, kandidatkinja na zadnjim izborima krenula je raditi u poreznoj upravi, a dva zadnja predsjednika HDZ-a zaposleni su u državnim ustanovama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito su zadnjih 18 mjeseci brinuli samo za vlastita primanja i uhljebnička mjesta, pa ne znam odakle im obraz da mi se uopće obraćaju. Vjerojatno je razlog za ove sulude optužbe činjenica da je grad Vrgorac sinoć uputio zahtjev za ocjenu ustavnosti Lex šerifa Ustavnom sudu", zaključio je Pranić, a prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo