Uhićeni su /

Poznatu voditeljicu opljačkali zloglasni kriminalci, među njima i 27-godišnji Hrvat

S njime su operirali još dvojica Srba, Kosovar i Rumunjka

6.4.2021.
21:03
VOYO logo

Talijanska policija uhitila je zloglasnu skupinu kriminalaca koja je opljačkala stan jedne od najpoznatijih sportskih voditeljica u svijetu - Dilette Leotte. Među provalnicima je bio i 27-godišnji Hrvat.

S njime su operirali još dvojica Srba, Kosovar i Rumunjka, a pretpostavlja se da je skupina specijalizirala za pljačkanje kuća poznatih osoba jer Leotta nije jedina žrtva pljačke. . 

Dok su dva člana grupe provalnika čuvala stražu ispred zgrade u elitnom milanskom kvartu, ostalih troje ušetalo je u stan najpoznatije talijanske sportske voditeljice. Nekoliko minuta kasnije, išetali su s
osam satova, skupocjenim nakitom i dizajnerskim torbama ukupne vrijednosti 150 tisuća eura. Sportska novinarka za to je vrijeme bila na večeri - znali su to provalnici jer
su je danima uhodili na Instagramu.


Na isti način opljačkana je i influencerica Eleonora Incardona i nogometaš Intera Achraf Hakimi. Skupina pljačkaša tjednima je nadzirala bogate i slavne putem Instagrama, a prema objavljenim fotografijama, utvrdili bi o kakvim se prozorima radi i gdje se vlasnici stanova nalaze. Hrvatska policija nije zaprimila zahtjev talijanske policije za pomoć o detaljima o 27-godišnjem Hrvatu, ali navode:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
teška situacija /

U BiH novi 'crni' rekord: U protekla 24 sata umrlo 99 zaraženih koronavirusom

Image
teška situacija /

U BiH novi 'crni' rekord: U protekla 24 sata umrlo 99 zaraženih koronavirusom



MUP O MEĐUNARODNOJ POLICIJSKOJ SURADNJI:
"Hrvatska policija putem međunarodne policijske suradnje razmijeni od 200.000 do 250.000 poruka godišnje s drugim državama članicama Europske unije i INTERPOL-a. Vrsta podataka ovisi o svakom konkretnom slučaju, međutim, najčešće se razmjenjuju informacije o identitetu osoba i policijskim operativnim saznanjima vezanim uz konkretne osobe".

Hrvatski državljani već su prije uhićivani zbog pljački u inozemstvu -
četvorica Hrvata 2017. u Veneciji su ukrali nakit vrijedan tri milijuna dolara, a mozak operacije bio je Vinko Tomić koji se povezuje s velikim krađama dragulja u sklopu kriminalne organizacije Pink Panther. 2018. španjolski policajci uhitili su sedmoricu članova hrvatske bande koja je pljačkala domove bogatih Španjolaca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo