NAJPOVOLJNIJI IZBOR /

Poznato tko će graditi Pelješki most: od tri ponude izabran kineski konzorcij

Talijansko-turska ponuda je odbijena zbog nevaljane bankarske garancije, a kao najpovoljnija izabrana je kineska ponuda

12.1.2018.
13:55
VOYO logo

Hrvatske ceste d.o.o. danas su donijele Odluku o odabiru izvođača radova na izgradnji mosta Pelješac s pristupnim cestama. Od pristigle tri ponude, odabrana je za sklapanje ugovora o javnoj nabavi ona od Zajednice ponuditelja: China Road and Bridge Corporation, CCCC Highway Consultants Co. Ltd., CCCC Second Highway Engineering Co. Ltd. i CCCC Second Harbour Engineering Co. Ltd., s cijenom ponude u iznosu od 2.081.608.270,72 kn ( bez PDV-a) te rokom dovršetka radova od 36 mjeseci, stoji u priopćenju Hrvatskih cesta.

Druge dvije ponude na natječaju za gradnju tog mosta poslali su talijanski Astaldi i turski Ictas koji su ponudili da će most izgraditi za 2,55 milijardi kuna, dok je Strabag za taj posao tražio 2,62 milijardi kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijansko-turska ponuda je odbijena zbog nevaljane bankarske garancije, a kao najpovoljnija izabrana je kineska ponuda. Ponude za gradnju Pelješkog mosta otvorene su 15. rujna i hrvatske ceste su imale rok od 120 dana za donošenje odluke o odabiru, a taj je rok istjecao ovih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo