KONTROVERZNI PODUZETNIK OSUĐEN ZBOG UTAJE POREZA: / Ako ne vrati tri milijuna kuna, morat će u zatvor na godinu i 10 mjeseci

Image
Foto: PIXSELL

Tužiteljstvo je Vrlju teretilo da je vlastitu tvrtku oštetio za 2,9 milijuna kuna jer je jahtu kupljenu na ime tvrtke koristio u privatne svrhe, ali i da je utajio 1,4 milijuna kuna poreza

25.9.2018.
14:27
PIXSELL
VOYO logo

Poduzetnik MiroVrlja u utorak je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na povrat nezakonito stečenih tri milijuna kuna te godinu i 10 mjeseci djelomično uvjetne kazne jer je utajio porez i oštetio svoju tvrtku na koju je kupio jahtu korištenu u privatne svrhe.

Djelomično uvjetna kazna znači da će Vrlja, postane li presuda pravomoćna, morati osam mjeseci u zatvor, dok ostatak od godine i dva mjeseca neće odslužiti ako u četiri godine ne počini novo kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo je Vrlju teretilo da je vlastitu tvrtku oštetio za 2,9 milijuna kuna jer je jahtu kupljenu na ime tvrtke koristio u privatne svrhe, ali i da je utajio 1,4 milijuna kuna poreza.

Sutkinja GordanaMihelaGrahovac stoga ga je osudila i na povrat nezakonito stečenih tri milijuna kuna. Ako ih ne vrati djelomično uvjetna kazna će biti opozvana te će svih godinu i 10 mjeseci morati provesti u zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo