POZNATI KUHAR RAZVALJUJE BEZ MILOSTI: / 'Hrvatski turizam je je*eni oksimoron, a Jadran polako postaje megafriteza za EU sirotinju'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Hrvatski turizam je htjeli mi to priznati ili ne - loš', piše Mate Janković.

9.8.2018.
15:04
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Jedan od najpopularnijih i najboljih hrvatskih kuhara MateJanković se u komentaru na svojoj Facebook stranici osvrnuo na hrvatski turizam za koji smatra da je vrlo loš.

"Čitam danas nekoliko tekstova o našem turizmu. Hrvatski turizam je htjeli mi to priznati ili ne - loš. Hoteli od 5* su još uvijek rijetkost, kao i dobri popratni sadržaji. Restorani su ispodprosječni do osrednji. To što se lovimo nekolicine imena na Jadranu poput Monte, Pelegrini i Boškinac i to što ih uz dodatak nekolicine možemo sve nabrojati dokaz je turističke impotencije", tvrdi Janković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznati hrvatski kuhar upozorava i da nam vrhunski i educirani kadar odlazi u inozemstvo.

"Od 10 top konobara s kojima sam surađivao u najboljim lokalima Opatije poput Plavog Podruma i Bevande, 8 ih je otišlo iz Hrvatske u kasnim tridesetima", otkriva Janković i onda nastavlja u svom stilu, bez dlake na jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

""Hrvatski turizam" je je*eni oksimoron i musaka u glavnini sastavljena od apartmana u ružnim kućama, koncesioniranim plažama s gusto nabijenim ležaljkama (da ne bi slučajno stavio ručnik negdje) te restorana i barova u kojima caruje loša hrana, loš servis i jelovnici koje je prevodio Google translate (škampi na način kuće - shrimps on the way home). O cijeni ne želim pričati, jer ako je sve dobro, platiti nije problem. Problem je što je uglavnom loše te je i cifra na računu onda velika. Jadran polako, ali sigurno postaje megafriteza za EU sirotinju koja će s porastom standarda u vlastitoj zemlji polako otići na atraktivnije destinacije. I još jedno, igrali smo finale prvenstva, ali svatko tko misli da duge lopte Modrića i obrane Subašića mogu dovesti turiste koje ovo nabrojano može zadržati je idiot", zaključuje Janković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo