POZNATI ANALITIČAR O ZAVRZLAMI U KOJOJ SE NAŠAO ŽIVI ZID: / 'Ovo im neće naškoditi, a evo zašto nikad neće doći na vlast'

Image
Foto: PIXSELL

Ostavka saborskog zastupnika Živog zida Branimira Bunjca koju je on potom povukao,

3.11.2018.
7:55
PIXSELL
VOYO logo

Gotovo apsurdnu situaciju vezanu za ostavku saborskog zastupnika BranimiraBunjca i njezino povlačenje iste zbog mogućeg aktiviranje mandata VladimirePalfi za Net.hr komentirao je poznati politolog, filozof i politčki analitičar ŽarkoPuhovski.

Image
ŽESTOKA RASPRAVA U ŽIVOM ZIDU: /

Bunjac podnio pa povukao ostavku u Saboru! Pritom je navodno i otuđio službeni spis

Image
ŽESTOKA RASPRAVA U ŽIVOM ZIDU: /

Bunjac podnio pa povukao ostavku u Saboru! Pritom je navodno i otuđio službeni spis

Šarm, a ne nedostatak

"Ovo sigurno neće naškoditi Živom zidu. Njihovi birači gledaju ih kao alternativnu političku snagu. A ovakvo tehničko nesnalažanje gledat će kao njihov šarm, a ne nedostatak," ustvrdio je Puhovski koji smatra da je stranka došla do svojega plafona i kako će tamo i ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj događaj neće im naškoditi," siguran je poznati politolog i analitičar.

Mogu li ući u Vladu?

"Živi zid nije u stanju sa svojim svjetonazorom sakupiti većinu koja bi bila potrebna da mogu voditi Vladu. Praktično je nemoguće da bi mogli to osvojiti. Nezamislivo. Oni nisu u stanju biti u koaliciji jer nisu takva stranka, a teško da bi mogli dobiti toliki broj zastupnika da bi mogli dobiti mandat za sastavljanje Vlade", navodi poznati politolog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žarko Puhovski smatra kako se pokazalo da Živi zid kultivira poziciju nespremnosti za birokratske poslove, a bez toga Vlade nema.

Image
Foto: PIXSELL, Robert Anić

Žarko Puhovski

PLENKOVIĆ BAHATO UPITAO BUNJCA ‘TKO JE ON I OTKUD JE ISPAO’: Dobio je dosta žestok odgovor

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbliži im je Bulj

Saborski zastupnici Živog zida ističu se po svom aktivnom djelovanju u Saboru. Naime, samo u 2017. godini trojac Živog Zida kojeg čini Branimir Bunjac, Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić imali su 2197 javljanja za riječ.

"Oni su do krajnjih granica rastegnuli svoje djelovanje. Najglasniji su u oporbi", ističe Puhovski i dodaje: "Ispada da je Pernar vođa oporbe. Međutim, oni nisu dovoljno pripremljeni i nije moguće realizirati njihove prijedloge. Njima je najbliži prema djelovanju MiroBulj iz Mosta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Živi zid opcija?

Kako se svaki mjesec topi podrška birača SDP-a, a odlasci poznatih članova kao i prevrtanja u najvećoj oporbenoj stranici postavlja pitanje za koga će glasati birači SDP-a i je li Živi zid za njih opcija.

"Nema stranaka na ljevici koje su se uspjele nametnuti biračima SDP-a. Nova ljevica to nije uspjela, a teško da će to uspjeti do novih parlamentarnih izbora. Živi zid je pak neprihvatljiva opcija za većinu birača SDP-a zbog otvorenog šurovanja s Orbanom," ističe Žarko Puhovski za Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo