odluka / Požeški župan Alojz Tomašević nakon sastanka s Plenkovićem: 'Sastanak je bio korektan'

Image

Smatra se da će glavni ljudi HDZ-a od Tomaševića tražiti da odstupi s odgovorne funkcije zbog DORH-ove optužnice zbog nasilja u obitelji

5.1.2018.
10:31
VOYO logo

Alojz Tomašević, požeški župan, danas ujutro ušao je u zgradu Vlade na sastanak sa šefom HDZ-a Andrejem Plenkovićem, a sastanku se pridružio i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Nakon gotovo dvosatnog sastanka Tomašević je izašao iz Banskih dvora, ali nije želio komentirati detalje sastanka te je samo izjavio: "Razgovarali smo o temi koja na određeni način opterećuje i stranku. Razgovarali smo predsjednik, glavni tajnik i ja i kroz dogledno vrijeme dobit ćete pune informacije o svemu. Sastanak je bio korektan". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namon sastanka Jandroković je poručio: "Prenjeli smo mu vrlo jasno naše stavove koji su poznati,  koji su izrečeni javno i sada je na gospodinu Tomaševicu da donese odluku".

Kako što se i potvrdilo čini se da su glavni ljudi HDZ-a od  Tomaševića zatražili da odstupi s odgovorne funkcije zbog DORH-ove optužnice zbog nasilja u obitelji. Ministar zdravstva Milan Kujundžić jučer je poručio da  bi bilo časno da se HDZ-ov župan povuče s tog mjesta, a to je ponovio i Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Očekujem da podnese ostavku. To sam mu rekao i rekao sam to javno. Stav je to stranke i sada kada je pokrenut postupak tu nema nikakve dileme”, kazao je. 

Tomaševiću se stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom istovremeno ju rukama hvatao za vrat i pljuskao čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva. Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da ju tjelesno ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu”, priopćio je DORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo