POVRATAK OTPISANIH ILI KONAČNI OTPIS: / Hoće li nakon teških poraza Josipović, Kosor i Holy opet u izbornu utrku?

Image
Foto: PIXSELL, P.Macek/N.Pavletić/D.Puklavec
27.6.2016.
23:03
PIXSELL, P.Macek/N.Pavletić/D.Puklavec
VOYO logo

Novi list piše o tome hoće li bivši predsjednik Republike Ivo Josipović, bivša predsjednica Vlade Jadranka Kosor te bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy pokušati na izvarnrednim izborima oživjeti svoje političke karijere.

Josipović sigurno ide, ali još ne zna kako

Josipović je na parlamentarnim izborima održanima 8. studenoga prošle godine sa svojom novoosnovanom strankom Naprijed Hrvatska doživio veliki neuspjeh i, niti deset mjeseci nakon što je izgubio i na predsjedničkim izborima, nije uspio postati ni saborskim zastupnikom. No, to ga nije pokolebalo. Na izvanredne izbore sigurno će ići, ali još ne zna hoće li njegova stranka koalirati s nekim ili samostalno nastupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REZULTATI IZBORA: /

Pogledajte kako se glasovalo u vašem gradu ili mjestu

Image
REZULTATI IZBORA: /

Pogledajte kako se glasovalo u vašem gradu ili mjestu

"Razgovaramo s nekoliko mogućih partnera, a mi sami, kao stranka, imamo dosta mladih ljudi koji se žele dokazati", kazao je bivši predsjednik Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Holy ne ide, niti je interesira

Neuspjeh je na prošlim parlamentarnim izborima doživjela je i Mirela Holy sa svojom strankom OraH, iako je prethodno u nekim anketama figurirala i kao druga stranka u državi. Nakon što ni sama nije uspjela osvojiti saborski mandat, Holy je nakon izbora odstupila s mjesta predsjednice stranke. Na nove izbore, kaže, ne želi ići.

"Ne razmišljam o tome. Neću reći 'nikad više' kada je riječ o mojoj političkoj karijeri, ali me u ovom trenutku to ne interesira", kazala je bivša ministrica zaštite okoliša koja je tu dužnost obnašala dok je još bila članica SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor bi išla, ali nema s kime

Nasuprot njima, bivša predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor želi na izbore, ali nije sigurna hoće li moći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rado bih se kandidirala na sljedećim izborima. Imam energije, imam iskustva, mogu doprinijeti, ali nemam prostor", kaže ona misleći pritom na činjenicu da nema stranku s kojom bi mogla nastupiti na izborima. Ona procjenjuje da će se na izvanrednim izborima sučeliti dvije-tri ozbiljne koalicije, što joj dodatno sužava prostor. "U političkom sam djelovanju danas ograničena i time što sam bila premijerka i predsjednica HDZ-a", kaže napominjući kako se svrstava u desni centar i da zbog toga ne može biti ni na kakvoj listi ljevice. Na izbore bi, kaže, mogla sa svojom listom, ali zasigurno ne u svim izbornim jedinicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo