put u sad / Povjerenstvo za sukob interesa dobilo odgovor iz Ureda predsjednice: s Pantovčaka se čude ponašanju Dalije Orešković

Image

Predsjednici Povjerenstva su izrazito zamjerili posljednje istupe u medijima

13.1.2017.
16:00
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaprimilo je danas odgovor s Pantovčaka na tri prijave protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović zbog puta u SAD, potvrdila je predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković.

Kazala je, međutim, kako tu točku još uvijek ne može staviti na dnevni red, jer zaprimljeni podaci nisu dostatni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kao i u svakom drugom predmetu, kad zaključimo da imamo dostatno podataka na koje se možemo osloniti i koje možemo iznijeti javnosti, uvrstit ću taj predmet na dnevni red. Za sada još nije takva situacija'', rekla je Orešković za Večernji list.

Predsjednici Povjerenstva na Pantovčaku su izrazito zamjerili posljednje istupe u medijima, koji su objavili da Ured predsjednice danima ignorira pitanja koje im je uputilo Povjerenstvo. Neslužbeno se doznaje kako smatraju da su odgovorili na sva pitanja Povjerenstva i ne namjeravaju slati nikakvu dopunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjereni su da Orešković "manipulira datumima i činjenicama" i poručuju kako im je Povjerenstvo taj dopis poslalo poštom 3. siječnja. U Uredu su ga zaprimili 5. siječnja, 6. je bio blagdan, zatim vikend pa je predmet u obradu otišao 9. siječnja. Odgovor su Povjerenstvu danas poslali vozačem, kažu na Pantovčaku.

Posebno ih ljute izjave Dalije Orešković da je Povjerenstvo, u pismu kojim je zatražilo da mu se razjasne okolnosti putovanja predsjednice u SAD, zatražilo i da im se dostavi pozivno pismo za posjet SAD-u. Na Pantovčaku tvrde kako takav zahtjev nisu zaprimili i sve proglašavaju "medijskom manipulacijom". Dodaju kako se čude takvom ponašanju Dalije Orešković i kako u svemu "prepoznaju zlonamjernost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sama Orešković kazala je kako Povjerenstvo ni u jednom času nije problematiziralo činjenicu da im do jučer nije došao odgovor s Pantovčaka, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo