Trošio na račun ministarstva / Potvrđena optužnica protiv bivšeg ministra kulture Šipuša: oštetio proračun za 68 tisuća kuna

Tereti ga se da je zlouporabio svoj položaj i ovlasti jer je za osobne potrebe podizao gotovinu i koristio poslovne kreditne kartice Ministarstva kulture

2.3.2017.
13:29
VOYO logo

ZAGREB - Potvrđena je optužnica protiv bivšeg pomoćnika ministrice, a kasnije i ministra kulture Berislava Šipuša, kojeg Uskok sumnjiči da je od srpnja 2012. do prosinca 2015. službenom karticom podizao gotovinu i plaćao privatne troškove, čime je državni proračun navodno oštetio za više od 68 tisuća kuna.

 Optužnicom, koju je u četvrtak potvrdilo Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda, Šipuša se tereti da je zlouporabio svoj položaj i ovlasti jer je za osobne potrebe podizao gotovinu i koristio poslovne kreditne kartice Ministarstva kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Prema sumnjama Uskoka,  Šipuš je u gotovini podigao ukupno 17,800 kuna koje je beskamatno koristio, dok je privatne troškove u ugostiteljskim objektima i prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu plaćao kreditnim karticama u ukupnom iznosu od preko 64 tisuće kuna.

 Šipuš je naknadno navodno vratio nešto više od 14 tisuća kuna "obustavama na plaći i uplatama gotovine u blagajnu", dok je sebi pribavio 68.600 kuna za koliko je oštetio državni proračun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Svoje ovlasti, smatra Uskok, Berislav Šipuš je koristio protivno odluci Vlade o uvjetima korištenja službenih automobila, mobitela, zrakoplovnih linija, kreditnih kartica i sredstava reprezentacije te načinu odobravanja službenih putovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo