POTRESNE ISPOVIJESTI IZ SPLITSKOG DOMA: / 'Živi smo zaključani, poludjet ćemo'; Ravnatelju viču s prozora, odgovor je uvijek isti...

Image
Foto: Pixsell

Prozvani ravnatelj prokomentirao je ove posljednje prozivke

23.7.2020.
10:30
Pixsell
VOYO logo

Korisnici splitskog Doma za starije u nemoćne u Vukovarskoj od 18. ožujka ne napuštaju svoj životni prostor. Tek su dio lipnja do početka srpnja mogli ići doma, ali su se mjere potom opet pooštrile.

Image
JAVIO SE RAVNATELJ SPLITSKOG DOMA U KOJEM JE PREMINULO 19 OSOBA: /

'Ne znamo tko je donio virus, ne znamo tko je nulti pacijent'

Image
JAVIO SE RAVNATELJ SPLITSKOG DOMA U KOJEM JE PREMINULO 19 OSOBA: /

'Ne znamo tko je donio virus, ne znamo tko je nulti pacijent'

"Živimo kao da ne postojimo. Kao da nas nema. A živi zaključani. Nitko nam se ne obraća niti koga susrećemo. Ja više ne znam kako dalje. Poludit, puknit i to je to", rekla je jedna korisnica u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skrenit ćemo s pameti... Nitko s nama nema posla. Osoblje se brine samo o onima u stacionaru. Točno 120 dana bilo je 18. srpnja otkad je ovakva situacija. Korisnici već danima ravnatelju doma Škaričiću viču s prozora: "Kad ćemo izaći?", a on im uzvraća: "Nećete još". Ma ni pošta nam ne dolazi redovito, poštari je vraćaju. Pa kud ovo vodi, umrit ćemo od ljuta jada, a ne od korone", dodala je.

Image

Oglasio se Škaričić

Na ovakve prozivke korisnika reagirao je ravnatelj Doma IvanŠkaričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mjere i upute vrijede za sve korisnike Doma u Vukovarskoj sve u cilju da se korisnici doma koji su najosjetljivija skupina zaštite od koronavirusa, jer ograničavanjem kretanja smanjuje se i rizik potencijalne zaraze. Nije problem što korisnici nisu u neposrednom dodiru s drugim korisnicima i djelatnicima u domu, već ako izlaze iz doma i tom prigodom idu i posjećuju rizična mjesta, trgovine, javni prijevoz, tržnice, postoje veliki izgledi da budu izloženi virusu te svojim povratkom u dom mogu isti unijeti u ustanovu i prenijeti ga na ostale korisnike i djelatnike", poručio je i naglasio kako je sukladno uputama nadležnih institucija svim korisnicima od 26. lipnja omogućena dostava namirnica, higijenskih i drugih potrepština od članova obitelji i prijatelja i to srijedom i petkom od 10.30 do 12 sati.

Kao što je poznato, u Domu za starije osobe u Vukovarskoj ulici od posljedica zaraze koronavirusom preminulo je 19 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve najnovije vijesti o koronavirusu možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo