POTRESENI KAJKIĆ: / 'Psovali su mi ustašku mater, govorili da sam đubre i prijetili da će me zatvoriti s pederima'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nikola Kajkić i Zorica Gregurić održali su konferenciju za medije povodom zaustavljanja i uhićenja na graničnom prijelazu Bajakovo

12.11.2018.
12:55
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Prošli je tjedan, pri povratku iz Beograda, suspendirani policijski istražitelj za ratne zločine na Ovčari Nikola Kajkić zajedno s predsjednicom Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Zoricom Gregurić bio zaustavljen na graničnom prijelazu Bajakovu, ispitivan i uhićen. Tim povodom održali su konferenciju za medije.

Kako piše Dnevnik Nove TV, u Beogradu su Kajkić i Gregurić boravili kako bi se sastali s Florence Hartmann i njezinim suradnicima te održali sastanak u jednom odvjetničkom uredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://video.adriaticmedia.hr/videos/EDE63NM3

Rastavili automobil

Prema kazivanju Gregurić, pri dolasku na srpsku granicu četvorica policajaca su ih okružila i zapovijedila da izađu iz automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sva četvorica su praktički rastavila automobil. Tražili su novac. Imala sam 400 kuna, ali to im nije bilo dovoljno. Htjela sam posegnuti za mobitelom, ali rekli su mi da to nije dopušteno. Nakon toga su Kajkića policajci odveli i nakon nekog vremena došle su dvije policajke koje su odvele i mene. Nisam znala što se događa s Kajkićem niti su nam rekli što rade", kazala je Gregurić.

Image
SUSPENDIRANI MUP-ov ISTRAŽITELJ ZA ZLOČINE NA OVČARI ZAUSTAVLJEN NA BAJAKOVU: /

'Skinuli su me i 5 sati maltretirali'

Image
SUSPENDIRANI MUP-ov ISTRAŽITELJ ZA ZLOČINE NA OVČARI ZAUSTAVLJEN NA BAJAKOVU: /

'Skinuli su me i 5 sati maltretirali'

Prijavili je kolege iz Hrvatske?

Bez ikakvog objašenjenja detaljno su je pregledali i oduzeli joj papire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pretres je obavljen bez objašnjenja. Jedan muškarac mi je rekao da sam privedena jer su me prijavili njihove kolege iz Hrvatske. Pitali su me koliko surađujem sa SOA-om i postavljali mi ozbiljna pitanja. Rekli su mi da je Kajkić uhićen i da s njim potpuno drugačije razgovaraju. To sam i sama čula jer se čula buka, prijetnja i vikanje", rekla je Gregurić.

Prema njezinim riječima, tijekom ispitivanja koje je trajalo nekoliko sati bez pauze policajci su ih zastrašivali i ispitivali o zločinima na Ovčari, o Vilimu Karloviću i o političarima poput Milijana Brkića. O svemu je obavijestila Vladu, Sabor, Ministarstvo branitelja, Saborske odbore, ali i Europsku komisiju preko Marijane Petir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ispitivanja su ih pustiti bez papira.

Kajkić se vratio kući potresen

Nikola Kajkić, suspendirani istražitelj ratnih zločina na Ovčari, rekao je da se nakon incidenta osjećao potreseno i da je jedva dočekao da se vrati kući gdje ga je dočekala zabrinuta obitelj. Budući da je osjećao bolove, sljedeći dan je otišao u bolnicu te prijavio slučaj DORH-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Beograd nisam išao s ciljem istraživanja. Moje istraživanje je završilo u veljači i od tada ne radim ništa po pitanju istraživanja ratnih zločina", rekao je Kajkić, istaknuvši da je i dalje predsjednik policijskog sindikata te da je u Beograd mnogo puta privatno putovao.

Psovali su mu ustašku mater i govorili da je đubre

"Znao sam odmah da nešto nije u redu. Zatražili su me da stanem sa strane te da im predam dokumente o vozilu i izađem van. Oni su napravili detaljnu pretragu automobila, skidali su tapecirung i rezervne gume. Potom sam svoje stvari morao iznijeti u prostoriju za zadržavanje. Skinuli su me do gola i pregledali me.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitao sam zašto me pregledavaju, nisu mi ništa htjeli reći. Uz policajce je bio prisutan i jedan djelatnik BIA-e. Rekli su mu da oni rade za BIA-u. Pitali su me znam li koje su njihove obavijeste - premlati i ubij. Rekli su mi da sam ja maltretirao Srbe na ispitivanju. Psovali su mi ustašku mater i govorili da sam đubre", rekaoje Kajkić, dodavši da je sve optužbe demantirao.

Prijetili su mu da će ga zatvoriti s pederima

Kajkić je također rekao da su ga u jednom trenutku srušili, pri čemu se potužio na maltretiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U jednom trenu su mi rekli da će me zatvoriti s pederima... Ovakvo poniženje još nisam doživio. Prijetili su i mojoj obitelji", rekao je Kajkić.

Tvrdi da su ga policajci u jednom trenutku i udarili, ali da mu nisu rekli da je prijava došla iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo